Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Podul de la telecentru va căpăta o imagine nouă

  Podul de la Telecentru va avea, în curând, o nouă față. În locul desenelor cu care ne-am obișnuit, pe acesta va fi realizată o pictură murală tradițională, iar inițiativa face parte din cadrul campaniei naționale #NeamPornit.

  Pictura murală va fi realizată sub podul de la Telecentru, de la intersecția străzii Miorița cu șoseaua Hâncești. Aceasta va cuprinde integral elementele brandului turistic al Republicii Moldova – „Pomul Vieții” – și va fi efectuată de pictorul Dumitru Potapov. Inițiativa este realizată de Agenția pentru Investiții din Republica Moldova, în parteneriat cu Primăria Chișinău și Pretura Sectorului Centru.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «Credem că este un lucru bun ca să avem aceste parteneriate. ONG-Urile, experții, cei implicați, cei care promovează turismul local și cred că e și o locație perfecta. Cu certitudine vor fi și critici, pentru că oamenii spun că s-au obișnuit cu zona asta să facă aceste graffiti, dar avem și partea celor implicați în proces care au înțelegere că putem face lucrurile împreună».

  Costul proiectului este de circa 300 000 de lei, bani alocați de partenerii de dezvoltare. Campania națională #NeamPornit a fost inițiată la sfârșitul lunii aprilie, de Agenția de Investiții, care promovează Moldova drept o destinație turistică cu experiențe autentice și neexplorate. Inițiativa are scopul de a stimula crearea ofertelor turistice locale și creșterea consumului produsului intern, în contextul în care sectorul ospitalității a fost lovit dur de efectele pandemiei de coronavirus.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020