Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ploile torenţiale au provocat inundaţii în Albania şi Kosovo

  Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Albania şi Kosovo au provocat luni inundaţii care au distrus drumuri şi case, au blocat accesul către sate şi au acoperit de ape terenuri arabile, relatează AFP.

  În cartierele de la periferia capitalei kosovare Pristina, maşinile erau aproape complet acoperite de apele noroioase. Echipe de salvare, la bordul unor bărci pneumatice, verificau situaţia locuitorilor din clădirile din aceste cartiere.

  Forţele de securitate kosovare au fost desfăşurate „în mai multe locaţii”. Apele au distrus două poduri în sudul Kosovo şi au provocat prăbuşirea unui drum într-un sat. În nord, 14 familii erau izolate într-un cătun.

  „Echipele noastre se află pe teren pentru a ajuta cu toate mijloacele disponibile. Facem apel la cetăţeni să evite deplasările pe perioada inundaţiilor şi a ploilor”, a declarat Sami Spahiu, şeful serviciilor de urgenţă din Gjilan, estul Kosovo.

  În Albania vecină, ploile şi zăpada au provocat inundaţii pe câteva mii de hectare în nord-vest şi au afectat zeci de drumuri şi clădiri, au declarat autorităţile.

  Cel puţin 36 de familii din zona oraşelor Lezha şi Durres au fost evacuate şi circa 20 de clădiri au fost avariate de ape, a declarat Ministerul Apărării.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Aproape 10.000 de persoane au fost evacuate în districtul East Aceh din provincia Aceh în urma inundaţiilor produse în zonă, apele acumulate atingând până...

  SOCIAL

  Autoritățile vor face tot posibilul pentru a sprijini financiar oamenii afectați de inundațiile din ultimele zile, în special în sudul țării. Președintele Igor Dodon...

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor 24 de oare angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor,...

  Copyright © 2020