Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Ploile torenţiale au provocat inundaţii în Albania şi Kosovo

  Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în Albania şi Kosovo au provocat luni inundaţii care au distrus drumuri şi case, au blocat accesul către sate şi au acoperit de ape terenuri arabile, relatează AFP.

  În cartierele de la periferia capitalei kosovare Pristina, maşinile erau aproape complet acoperite de apele noroioase. Echipe de salvare, la bordul unor bărci pneumatice, verificau situaţia locuitorilor din clădirile din aceste cartiere.

  Forţele de securitate kosovare au fost desfăşurate „în mai multe locaţii”. Apele au distrus două poduri în sudul Kosovo şi au provocat prăbuşirea unui drum într-un sat. În nord, 14 familii erau izolate într-un cătun.

  „Echipele noastre se află pe teren pentru a ajuta cu toate mijloacele disponibile. Facem apel la cetăţeni să evite deplasările pe perioada inundaţiilor şi a ploilor”, a declarat Sami Spahiu, şeful serviciilor de urgenţă din Gjilan, estul Kosovo.

  În Albania vecină, ploile şi zăpada au provocat inundaţii pe câteva mii de hectare în nord-vest şi au afectat zeci de drumuri şi clădiri, au declarat autorităţile.

  Cel puţin 36 de familii din zona oraşelor Lezha şi Durres au fost evacuate şi circa 20 de clădiri au fost avariate de ape, a declarat Ministerul Apărării.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Autorităţile din Afganistan au ridicat miercuri bilanţul la 46 de morţi în mai multe provincii din ţară, în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale,...

  LUMEA

  Cel puţin 157 de persoane au murit şi alte câteva zeci sunt date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor provocate de ciclonul tropical Seroja...

  LUMEA

  Inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au căzut în sud-vestul Australiei au afectat duminică mai multe cartiere din vestul oraşului Sydney, unde autorităţile au...

  LUMEA

  David Ige, guvernatorul din Hawaii, a declarat stare de urgenţă în acest stat american, unde ploile abundente au provocat inundaţii, alunecări de teren şi...

  Copyright © 2020