Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ploile au făcut prăpăd

  Ploile puternice, care au căzut ieri, în întreaga țară, dar și vântul, au provocat daune considerable locuitorilor din raioanele Criuleni și Glodeni. De departe, cele mai afectate au fost satele Boșcana și Cajba. În zonele care au avut de suferit de pe urma intemperiilor, activează Comisiile pentru Situații Excepționale, care estimează prejudiciile înregistrate.

  Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, vântul a distrus mai multe acoperișuri ale gospodăriilor locuitorilor din Boșcana. Salvatorii întreprind acțiuni de demontare a construcțiilor care riscă să se prăbușească.

  Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al IGSU

  «Rafalele puternice au lăsat descoperit acoperișul Primăriei din localitate, dar și al bisericii din sat. Din cauza căderii unui arbore, două conducte de gaze naturale au fost deteriorate, fiind necesară intervenția serviciilor gaze. Vântul a distrus și mai multe acoperișuri ale caselor de locuit».

  A plouat cu prejudicii și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorat parțial acoperișul unui liceu.

  Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al IGSU

  «Prejudicii au fost raportate și în orașul Glodeni, unde vântul a deteriorate circa 60 de foi de ardezie de pe acoperișul unui liceu, iar în satul Cajba, r-nul Glodeni, condițiile meteo au distrus 107 foi de ardezie și țiglă metalică de pe nouă case de locuit. La fața locului activează comisiile pentru Situații Excepționale pentru estimarea prejudiciilor înregistrare».

  Prim-ministrul Ion Chicu a avut, în această dimineață, convorbiri telefonice cu primarii localităților afectate de ploi, astfel încât autoritățile centrale să poată oferi ajutorul necesar.

  a-tv.md

  Copyright © 2020