Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pleacă și actorii

  Coboară Cortina pentru totdeauna. Mai mulți actori din țară pun pe masa cereri de demisie din cauza salariilor derizorii dar și a pandemiei Covid-19. Ministrul culturii spune însă că se bucură că actorii pleacă pentru că măsurile anticovid sunt mult mai importante. Ba mai mult, pasează vina pe Primăria Chișinău. În scurt timp, edilul capitalei a venit cu o reacție.

  Directorul Teatrului de Păpuși „Guguță”, Gabriela Lungu, spune că are pe masă mai multe cereri de demisie de la artiști. Majoritatea au ales să plece din cauza salariilor derizorii. Pe lângă asta, din cauza pandemiei s-au jucat mult mai puține spectacole. Astfel, teatrele au încasări mici și directorii nu au putut oferi sporuri salariale, transmite Unica. Întrebat despre demisiile actorilor, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, nu s-a arătat deranjat. Ba mai mult, oficialul consideră că este mai bine ca actorii să plece decât să se îmbolnăvească de COVID-19.

  Sergiu Prodan, ministrul Culturii

  „Mă bucur că au depus cereri de eliberare pentru că situația, dacă nu ar fi fost luate aceste măsuri și se îmbolnăveau era mult mai gravă și mai tragică. Nu trebuie comparate aceste lucruri, nu le putem pune pe cântar – aceste măsuri vin să salveze vieți omenești.”

  Ba mai mult, Prodan pasează vina pe reprezentanții Primăriei. Ion Ceban a venit cu o reacție și i-a reamintit ministrului contribuțiile municipalității în bugetul instituțiilor de

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Am auzit acest lucru pe la Guvern că nu au decât profesorii să se elibereze din funcție, înțeleg că în aceste condiții astea sunt „vremurile bune”. S-a făcut referire că municipalitatea nu se implică, vreau să aduc la cunoștință că municipalitatea nu a susținut doar teatrele din Chișinău, dar și o bună parte din teatrele naționale prin cofinanțarea diferitor evenimente».

  Amintim că de la începutul noului an școlar au demisionat peste 30 de profesori din mai multe raioane ale țării, dintre care 18 au plecat în semn de protest față de obligativitatea de a se imuniza sau de a se testa anti-COVID-19 o dată la două săptămâni, din banii proprii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021