Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Planurile Guvernului

  Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor crește, anul viitor, a declarat premierul Ion Chicu. Șeful Guvernului a menționat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru 2021 sunt prevăzute cheltuieli pentru majorarea lefurilor tuturor categoriilor de angajați. Tot din 1 ianuarie 2021, începe cea de-a doua etapă de creștere a salariilor personalului medical din țară.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  ”Venim și cu majorări de salarii în sectorul bugetar. Aici mă refer la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar. În plus, personalul medical, de la 1 ianuarie, va avea o majorare de salarii de 30%. Este un articol important de cheltuieli din bugetul statului. ”

  La inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. Din 1 septembrie, lefurile au crescut cu 30%. Și în cea de-a doua etapă va avea loc o majorare, de 30%, care va intra în vigoare din 1 ianuarie 2021, iar la 1 iulie 2021, salariile angajaților din sănătate vor crește cu alte 40 la sută. Igor Dodon a mai anunțat și despre necesitatea dublării salariilor întregului personal din sistemul de educație. Tot în această dimineață, premierul a menționat că Guvernul va aloca, anul viitor, din bugetul de stat, 500 de milioane de lei pentru proiectele de construcție a sistemelor de apă și de canalizare din întreaga țară.

  Ion Chicu, prim-ministrul RM

  “Fondul Ecologic Național sunt prevăzute 500 de milioane de lei pentru sistemele de apă și canalizare. În 2020, Guvernul a alocat peste 352 de milioane de lei pentru construcția sistemelor de apă și canalizare”.

  În acest an, cu ajutorul autorităților, a fost posibilă dezvoltarea a 223 de km de apeduct și 44,17 de km de canalizare.

  a-tv.md

  Copyright © 2020