Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Plan local anticorupție

  A moștenit una dintre cele mai corupte instituții în stat, pentru ca la doi ani distanță să o transforme în cea mai transparentă structură. Cu toate acestea este loc de mai bine. Așa și-a început discursul, primarul general, Ion Ceban, care a prezentat astăzi, Planul local anticorupție. Potrivit primarului, documentul a fost elaborat obiectiv către responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău, iar implementarea acestuia va readuce atât instituția, cât și orașul, pe făgaşul dezvoltării.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Noi vom deveni cea mai transparentă autoritate locală prin activiatea pe care o desfășurăm și angajamentele pe care ni le-am asumat în beneficiul cetățeanului. Nu vorbăraie la televizor. Acest plan indică acțiunile ce trebui executate, rezultatele scontate, indicatorii de progres și de performanță, termenii de realizare. Planul strategiei locale anticorupție include descrierea situației și definirea problemei care necesită implicarea primarului general, a viceprimarului, precum și a subdiviziunilor mun. Chișinău. Nu vom vorbi că uite asta e bine, bine, bine. Noi avem o analiză, un diagnostic absolut sănătos în această privință, el este și critic și este elaborat critic de către noi. Vedem unde sunt probleme și cu ce trebuie să luptăm în sensul bun al cuvântului».

  Potrivit primarului, planul conține obiective bine formulate și stabilite.

  Cele șase obiective ale planului local anticorupție:

  – fortificarea integrității instituționale;

  – eficientizarea proceselor operaționale;

  – asigurarea transparenței și prevenirea corupției în procesul de planificare, desfășurare și monitorizare a achizițiilor publice;

  – sporirea calității serviciilor publice;

  – diminuarea factorilor de corupție.

  Planul anticorupție poate fi găsit pe site-ul Primăriei și va fi implementat doar după o amplă consultare cu experți, reprezentanți ai societății civile și simpli chișinăuieni care sunt îndemnați să vină cu propuneri pentru a îmbunătăți funcționarea instituției. După aprobare, planul va fi implementat pe parcursul a trei ani.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021