Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Piloţii de la Lufthansa vor face grevă miercuri şi joi

  Piloţii de la compania aeriană germană Lufthansa vor organiza o nouă grevă în cursul acestei săptămâni, escaladând o dispută salarială care va agrava şi mai mult haosul apărut în ultimele luni în călătoriile cu avionul, transmite Reuters.

  Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă peste 5.000 de piloţi, a anunţat luni seară că piloţii care asigură zborurile de pasageri ale Lufthansa vor intra în grevă începând din 7 septembrie şi până în data de 8 septembrie la miezul nopţii, în timp ce greva piloţilor de la Lufthansa Cargo va începe în data de 7 septembrie şi se va încheia în data de 9 septembrie la miezul nopţii.

  Aceasta este a doua grevă de amploare a piloţilor de la Lufthansa după cea de săptămâna trecută care a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze sute de zboruri.

  Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială de 5,5% în acest an şi o majorare automată în funcţie de evoluţia inflaţiei începând din 2023. În replică, conducerea Lufthansa a oferit o majorare cu 900 de euro a salariului de bază pentru piloţii de la Lufthansa şi Lufthansa Cargo.

  Matthias Baier, purtător de cuvânt la Vereinigung Cockpit, a subliniat că sindicatul s-a oferit să organizeze marţi o nouă rundă de negocieri însă până la urmă întâlnirea nu va mai avea loc. „Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă”, a spus Baier.

  Activitatea în industria europeană a transportul aerian a fost afectată în ultimele luni în special de lipsa personalului la sol în domenii precum securitatea şi gestionarea bagajelor, pe măsură ce angajaţii au cerut salarii mai mari care să acopere creşterea costului vieţii. În paralel, cererea pentru călătorii cu avionul a revenit în forţă pe măsură ce oamenii au reluat călătoriile în interes de afaceri şi vacanţele, după ce timp de aproape doi ani au fost afectaţi de restricţii de călătorie.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Ministerul Afacerilor Externe din România informează cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că a fost anunţată, de către...

  LUMEA

  Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că anulează aproape toate zborurile de pasageri și mărfuri din cele două mari hub-uri ale sale, Frankfurt și...

  LUMEA

  La Felixstowe, un oraș portuar, lucrătorii din cel mai mare port de containere din Marea Britanie au intrat pentru prima dată în grevă după...

  LUMEA

  Peste 1.000 de zboruri ale companiei aeriene Lufthansa au fost anulate, miercuri, din cauza unei greve de o zi a personalului german de la...

  Copyright © 2021