Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pictoriță la 15 ani

  La doar 15 ani a creat deja zeci de tablouri și a participat la numeroase concursuri internaționale. Vorbim despre Daniela Dragan, elevă din localitatea Hîrbovăț, raionul Anenii Noi. Tânăra spune că o inspiră versurile, dar mai obișnuiește să picteze și diferite personalități. Deși nu are niciodată timp liber, Daniela susține că iubește mult ceea ce face și are planuri mari de viitor.

  Daniela Dragan spune că în lucrările sale optează pentru stilul clasic și cel abstract. Tânăra pictează peisaje din natură, dar pe viitor ar vrea să deseneze portrete.

  Daniela Dragan, elevă, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, satul Hîrbovăț

  «Acesta este portretul Arianei Grande. Am decis să o reprezint pentru că voiam să mă dezvolt în a crea portrete. Nu sunt specialist în așa ceva, dar vreau pe viitor să fac portrete reale».

  Daniela spune că are un pictor preferat, Vincent van Gogh. Tânăra povestește că la unul dintre concursurile la care a participat, tânăra și-a găsit inspirația din versuri.

  Daniela Dragan, elevă, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, satul Hîrbovăț

  «De exemplu, „Pădure verde pădure”, am reprezentat un bărbat pe corabie, iar acolo se spunea că bărbatul vedea chipul femeii dragi de pe lună, și am reprezentant chipul femeii dragi pe lună».

  Părinții i-au descoperit talentul Danielei acum cinci ani și au înscris-o la Cercul de creație din localitate. Ulterior, tânăra a participat la numeroase concursuri națioanale și internaționale din Belarus, România și Azerbaidjan, de unde s-a întors cu numeroase diplome, medalii și mențiuni. La concursul de pictură din România, bunăoară, tânăra a luat locul I.

  Daniela Dragan, elevă, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, satul Hîrbovăț

  «Acest lucru l-am moștentit mai mult din partea tatălui, pentru că mulți din familia lui pot picta, și un pic și din partea mamei, pentru că iubește să facă schițe la diferite cosume și rochii».

  Daniela și-a expus creațiile în incinta liceului în care învață.

  «Este o elevă silitoare, este binevoitoare, mereu implicată în concursuri, mereu provocată de lucruri frumoase care se întâmplă dincolo de lecții».

  Daniela Dragan, elevă, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, satul Hîrbovăț

  «Simt plăcere, un anumit relax, toate sentimetele negative, gândurile, emoțiile dispar, o senzație de parcă nu mă aflu pe pământ, dar în lumea mea interioară».

  Pe viitor, Daniela vrea să devină un renumit arhitect care va construi blocuri și case de locuit moderne, la fel ca în Statele Unite, China sau Dubai.

  a-tv.md

  Copyright © 2021