Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Picătura de sânge salvatoare

  Zeci de locuitori din Anenii Noi au donat astăzi sânge în cadrul unei campanii lansate de Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova. Aceștia susțin că prin gestul lor vor să le dea o mână de ajutor bolnavilor, dar și să completeze rezervele de sânge ale Centrului de Transfuzie.

  Un mic gest poate schimba vieți. Acest lucru l-au demonstrat astăzi locuitorii din Anenii Noi, care au răspuns unui apel al Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova de a ajuta sistemul de sănătate din țară într-o perioadă dificilă.

  „Eu personal în fiecare an merg să donez sânge. Donez și cu această ocazie, cu mare drag”.

  „Donăm sânge pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Deja de vreo câteva ori am donat”.

  „Până la urmă, într-adevăr, e o faptă bună. Dumnezeu ne-a dat nouă viață, respectiv, dacă reușim, salvăm și noi. Pentru că nu e un efort atât de mare. Sunt mulți care poate nici rude nu mai au”.

  Campania a fost organizată de către Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova, cu susținerea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și a Comisiei Parlamentare pentru Sănătate, Protecție Socială și Familie. Astfel de evenimente urmează să se desfășoare în fiecare raion al țării.

  Eugen Balan, șeful Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova

  „În acest an, am hotărât să facem această campanie împreună cu toate primăriile din Republica Moldova. La Centrul Național de Transfuzie a Sângelui sunt rezerve de sânge doar pentru maxim 15 zile, de aceea cred că toți trebuie să acționăm împreună”.

  Alexandr Mațarin, primarul orașului Anenii Noi

  „Este o campanie foarte pozitivă. Am primit apel de ajutor de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru a organiza acest eveniment. Practic toate organele și oamenii au răspuns pozitiv și au spus că vor veni să doneze pentru oamenii care au nevoie”.

  De implicarea tinerilor în campania de donare de sânge a fost impresionat și artistul emerit Vasile Moroșanu.

  Vasile Moroșanu, artist emerit al poporului

  „Am rămas mirat că oamenii au înțeles importanța acestei acțiuni și au venit cu sufletul deschis pentru a ajuta viețile care necesită ajutor în aceste momente grele”.

  Campania se va desfășura în toate raioanele țării pe parcursul unui an. Doritorii de a dona sânge, trebuie să aibă între 18 și 60 de ani și să nu sufere de boli grave.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020