Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Piața Centrală din capitală își va relua activitatea la 1 iunie

  Piața Centrală va fi redeschisă începând cu data de 1 iunie. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi.

  SANYO DIGITAL CAMERA

  Potrivt lui Ceban, cei care vor lucra o să trebuiască să respecte niște reguli stricte, pentru a nu răspândi virusul Covid-19.

  Viceprimarul Inga Ionesii spune s-a făcut un proiect de măsuri nu doar pentru Piața Centrală.

  „Aceste măsuri au fost prezentate Guvernului și mâine se vor organiza dezbateri. Au fost discuții cu agenții economici, care au asigurat că vor respecta toate instrucțiunile prezentate și care vor fi implementate”, a declarat Ionesii.

  Ion Ceban a adăugat că aceste reguli trebuie respectate cu strictețe.

  „Nu putem să ne permitem ca să apară un focar de infecție în aceste puncte comerciale, pentru că acolo zilnic sunt peste 35 de mii de oameni”.

  Edilul capitalei a mai punctat că săptămâna aceasta va fi făcută prima ședință cu privire la modernizarea Pieței Centrale.

  Amintim că Piața Centrală a fost închisă în luna martie, iar decizia de redeschidere a întreprinderii municipale aparține Comisiei Situații Excepționale în Sănătate Publică.

  SOCIAL

  „Cu mândrie menţionez că municipiul Chişinău este primul oraș din regiunea Europei care a aderat la „Making Cities Resilient 2030” şi va face tot...

  SOCIAL

  În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău, care doresc să se vaccineze. Potrivit primarului general Ion Ceban, oamenii s-au mobilizat și...

  LUMEA

  India a înregistrat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, raportând 412.262 de cazuri în ultimele 24 de ore, precum şi cel...

  LUMEA

  India a depăşit marţi pragul de 20 de milioane de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale, în timp ce boala...

  Copyright © 2020