Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Petroliștii la raport

  Te trezești dimineața, accesezi platforma electronică a ANRE și îți selectezi stația de alimentare după criteriul celui mai mic preț. Este noutatea cu care Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică își dorește să impresioneze consumatorii de produse petroliere. Reprezentanții ANRE au aprobat astăzi o nouă metodologie de calcul a prețurilor la carburanți. Chiar și așa însă, prețurile vor fi aprobate după cea veche iar noile modificări sunt doar de natură tehnică.

  Potrivit modificărilor, agenții economici vor fi obligați să raporteze la ANRE prețurile aplicate în ziua următoare la comercializarea cu amănuntul a tuturor produselor petroliere. Informația va fi prezentată prin intermediul unei platforme electronice.

  Andrei Adam, reprezentant ANRE

  «Ne-am propus să dezvoltăm o platformă electronică prin intermediul căreia toți operatorii, retailerii de fapt, trebuie să raporteze în fiecare zi lucrătoare, pentru fiecare stație de alimentare, până la ora 16.00, prețurile care vor fi afișate începând cu zilele următoare».

  Autorii proiectului își propun să ofere consumatorilor un instrument facil de identificare și alegere a celui mai avantajos furnizor de carburanți dintr-o zonă anumită.

  Andrei Adam, reprezentant ANRE

  «Astfel ANRE se angajează să pună la dispoziție și să ofere acces public la informațiile privind adresa de amplasare a fiecărei stații de alimentare și prețurile stabilite de către acestea. Inclusiv, pe această platformă va fi posibilă sortarea datelor după criteriul celui mai mic preț sau a dislocării sau a denumirii titularului de licență».

  Amintim că după ce majoritatea PAS a aprobat modificările la legea cu privire la piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, zilnic, stabilește preț plafon la carburanți. Din 2 septembrie, când noua lege a intrat în vigoare, prețurile la benzină și motorină cresc aproape zilnic.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021