Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Pește congelat cu paraziți, depistat de ANSA în școli și grădinițe

  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a inițiat controale în cadrul unităților de alimentație publică de tip închis (grădinițe, școli, centre de plasament), de unde a prelevat probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație.

  Ca urmare a investigațiilor de laborator efectuate la produsele alimentare prelevate au fost depistate 3 loturi de pește congelat neconform, în care au fost detectați paraziți vizibili neviabili pe rămășițele de viscere.

  În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform.

  La moment, potrivit trasabilității, de către inspectorii Agenției au fost inițiate controale inopinate la producătorii/importatorii de pește neconform, întru verificarea loturilor și luarea măsurilor ce se impun.

  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament etc. să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

  Agenția va intensifica controalele în toate unitățile de alimentație publică de tip închis, în scopul asigurării conformității procesului de alimentație.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că săptămâna trecută s-au înregistrat 152 de cazuri de gripă sezonieră și 12 190 de cazuri...

  SOCIAL

  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor avertizează populația Republicii Moldova să nu consume cojile de citrice pentru că sunt dăunătoare pentru sănătate. „Evitați să consumați...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de...

  Noutăţi

  Inspectorii ANSA au efectuat mai multe controale la farmaciile veterinare și la depozitele farmaceutice veterinare, în perioada 7 septembrie – 11 octombrie. Astfel, ANSA...

  Copyright © 2021