Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Peste 800 de hectare de teren au fost afectate în urma vântului și a ploii de ieri

  Peste 800 de hectare de teren agricol și livezi au fost afectate în urma vântului și a ploii de ieri.

  Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU în urma ploilor torențiale înregistrate în ultima perioadă  în mai multe localități au fost înregistrate prejudicii.

  Din cauza vântului puternic și a grindinei în două localități din raionul Șoldănești au fost înregistrate pagube. În localitatea Pohoarna, precipitațiile au afectat 80 ha de porumb, 330 ha de grâu și peste 120 ha de floarea soarelui, iar la Cotiujenii Mari au fost distruse 63 ha de porumb și 34 ha de floarea soarelui.

  Ploaia a afectat o parte din culturile agricole din localitatea Slobozia – Cremene a raionului Soroca. Aici condițiile meteo nefavorabile au distrus 40 ha de livezi, 95 ha de sfeclă de zahăr, dar și 65 ha de floarea soarelui.

  Din cauza vântului și a ploii au fost afectate culturi agricole în mai multe localități din raioanele Telenești și Edineț.

  Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

  dse.md

  SOCIAL

  Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, în urma ploilor torențiale înregistrate pe 8 iunie, mai multe localități din raioanele...

  SOCIAL

  Deputații PSRM cer Guvernului de urgență să întreprindă măsuri de susținere a agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma pagubelor provocate de...

  SOCIAL

  Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență colectate din subdiviziunile teritoriale, ploile torențiale înregistrate în ultima perioada au provocat mai multe prejudicii.

  SOCIAL

  Meteorologii au emis cod galben de vânt pentru astăzi. Avertizarea va fi valabilă până la ora 20.00, comunică MOLDPRES.

  Copyright © 2021