Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Peste 80.000 de persoane, evacuate în provincia chineză Sichuan din cauza ploilor torenţiale

  Peste 80.000 de persoane au fost evacuate în provincia chineză Sichuan (sud-vest) din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor, a relatat luni presa de stat, potrivit Reuters.

  Nivelul apelor celor mai multe dintre râurile din provincie a depăşit pragul de avertizare ca urmare a ploilor torenţiale care au căzut de vineri până duminică. Un baraj de acumulare din oraşul Dazhou a depăşit limita de inundaţie cu 2,2 metri, potrivit agenţiei oficiale China News Service.

  Potrivit estimărilor, peste 440.000 de persoane au fost afectate de inundaţii în şase oraşe de pe teritoriul provinciei.

  Postul public de televiziune CCTV a anunţat sâmbătă că ploile torenţiale au provocat deja pagube de 250 de milioane de yuani (38,57 milioane de dolari) în provincia Sichuan, unde 45 de locuinţe au fost distruse, iar 118, grav deteriorate.

  China este în mod frecvent lovită de precipitaţii abundente în timpul verii, iar experţii au avertizat că este necesară de acum îmbunătăţirea capacităţii de rezistenţă a oraşelor în contextul înmulţirii episoadelor de vreme extremă.

  Oficiali chinezi din domeniul meteorologiei le-au declarat săptămâna trecută reporterilor că, odată cu creşterea temperaturilor, a crescut şi probabilitatea ploilor abundente în diverse regiuni de pe glob, fenomene care ar putea avea un impact mai mare asupra Chinei în anii următori.

  ”Fenomene extreme precum temperaturi ridicate şi ploi torenţiale s-au înmulţit, iar nivelul riscului climatic în China este în creştere”, a precizat Chao Qingchen, directoare adjunctă a Centrului Naţional pentru Climat, un grup de experţi guvernamental.

  Aceasta a precizat că temperaturile ridicate şi precipitaţiile cresc vulnerabilitatea resurselor de apă ale Chinei, avertizând că vremea extremă reprezintă totodată o mai mare ameninţare pentru dezvoltarea economică.

  Luna trecută, provincia Henan (centru) a fost afectată de cele mai severe furtuni de la debutul înregistrărilor meteorologice după ce 19 staţii meteo au indicat cel mai ridicat nivel de precipitaţii măsurat vreodată.

  Peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor, cele mai multe în capitala provinciei, Zhengzhou, care a înregistrat într-o singură zi o cantitate de precipitaţii echivalentă cu cea pentru un an întreg, a precizat biroul meteorologic chinez.

  agerpres.ro

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  LUMEA

  Doi silvicultori şi-au pierdut viaţa şi un altul a fost rănit, miercuri, în Bulgaria, în timp ce luptau împotriva incendiilor forestiere care s-au extins...

  LUMEA

  Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, într-un moment în care China se confruntă cu o...

  LUMEA

  Milioane de persoane au fost supuse duminică unui test de depistare a COVID-19 în mai multe mari oraşe din China pentru a se încerca...

  Copyright © 2021