Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Peste 6 000 de persoane au solicitat ambulanța în weekend

  În perioada 19-21 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 6094 de solicitări. În cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2 224 de pacienți, dintre care 473 copii.

  Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, urgențele respiratorii au constituit cel mai frecvent motiv al solicitărilor – 1 337 de cazuri, urmate de cele cardiovasculare – 1 235, inclusiv 26 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 764 de solicitări, inclusiv 98 de accidente vasculare cerebrale.

  Tot în week-end au fost înregistrate 21 de accidente rutiere, în urma cărora 27 de persoane cu diferite traumatisme au avut nevoie de acordarea asistenței medicale de urgență. Ulterior, 23 de pacienți au fost transportați la spitale.

  În zilele de odihnă, medicii de pe ambulanță au acordat primul ajutor la zece persoane care s-au intoxicat cu medicamente și opt cu alcool.

  moldpres.md

  SOCIAL

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prognozat pentru acest sfârşit de săptămână vreme rece, însoţită de cer înnorat şi ploi de scurtă durată.

  ECONOMIE

  În acest weekend, șoferii vor plăti și mai mult pentru carburanți. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețul plafon la benzină și...

  SOCIAL

  Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 5-6 iunie. Astfel, sâmbătă, 5 iunie, la ora 18.00, Teatrul...

  SOCIAL

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă persoanele eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19 și anunță că centrele de vaccinare vor activa...

  Copyright © 2021