Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Peste 55% la sută din respondenți cred că Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

  Igor Dodon rămâne principalul favorit să câștige alegerile prezidențiale, cred cei mai mulți cetățeni ai țării noastre, conform datelor unui sondaj prezentat de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”.

  Conform studiului, Dodon este în avantaj evident față de ceilalți candidați la funcția de președinte al țării. Astfel, peste 55% la sută din respondenți cred că Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Doar 16,6% dintre persoanele chestionate au declarat că Maia Sandu va ocupa funcția de președinte al țării, iar alte 5,2% spun că Renato Usatîi.

  Pe Andrei Năstase îl văd în această funcție 3,3% din respondenți, pe Violeta Ivanov – 2,2%, iar pe Octavian Țâcu – 1,3%. Studiul mai arată că 0,4% din persoanele chestionate cred că Tudor Deliu va fi ales, iar 0,3% – Dorin Chirtoacă.

  În același timp, aproape 16% din persoanele chestionate nu au putut spune cine va câștiga alegerile prezidențiale din 01 noiembrie.

  Sondajul a fost efectuat în perioada 02 octombrie – 09 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane cu drept de vot. Metoda aleasă este față în față, iar marja de  eroare este de + – 2,7%. Acesta este cel de-al treilea sondaj preelectoral realizat la inițiativa și din sursele financiare proprii ale Companiei Intellect Group.

  Comisia Electorală Centrală a fost notificată despre desfășurarea sondajului în conformitate cu art. 70 alin. (10) din Codul Electoral.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan, cu ocazia încheierii misiunii sale diplomatice în...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare de la noul Ambasador agreat al Austriei în țara noastră, E.S. Stella Avallone.

  POLITICA

  În cadrul întrevederii, conducerea de vârf a țării a abordat mai multe subiecte legate de politica social-economică și cea bugetar-fiscală. Totodată, au făcut totalurile...

  Copyright © 2020