Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Peste 31 de milioane de lei au ajuns în bugetul municipalității, după o nouă rundă de licitații

  Milioane de lei a câștigat Primăria, după ce a dat în arendă alte 13 locuri pentru gherete. Despre aceasta a anunțat Primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

  Potrivit edilului, astăzi a avut loc a doua licitație deschisă pentru dreptul de amplasare a gheretelor în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei.

  Astfel, municipalitatea a câștiga 31.866.222 lei pentru adjudecarea a 13 locuri, unde vor fi comercializate cu amănuntul produse de patiserie, băuturi răcoritoare, fierbinți şi înghețată.

  „Primăria Chişinău urmează să încheie contractele cu comercianţii, iar aceştia vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani. Cele mai multe locuri de comerț obținute de agenții economici au ajuns în mediu la valoarea de 2 milioane de lei și mai mult. Însă au fost și alte poziții obținute la prețul de circa 386 mii de lei sau 3,86 milioane de lei. În total, la concurs au fost expuse 15 locații pentru unități de comerț ambulant stradal, amplasate în parcurile şi scuarurile din sectoarele capitalei”, a declarat primarul.

  Este vorba despre: Parcul din str. Melestiu; Parcul „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica; Scuarul din str. Petru Zadnipru; Aleea din bd. Mircea cel Bătrîn sectorul Ciocana; Parcul „Mezon” sectorul Rîșcani.

  Ceban spune că 2 loturi din cele 15 propuse inițial pentru concurs, pentru care au fost depuse câte o singură ofertă, au fost excluse de către Comisia pentru licitații şi vor fi expuse la următoarea licitație.

  Aminitm că în urma primei licitaţii, după adjudecarea a 11 locuri, din cele 15 expuse la concurs, au fost propuse peste 20 de mil. de lei.

  Următoarea licitaţie publică în acest sens se va desfăşura pe 15 ianuarie, 2021.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că operatorii de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, care nu dispun de scheme de amplasare, conform noului...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău ar putea câștiga mai multe milioane de lei, asta după ce în data de 9 decembrie, curent, se va desfăşura cea de...

  SOCIAL

  Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău. Primarul general spune că astfel, s-a reușit să se aloce suplimentar circa...

  SOCIAL

  Capitala are un nou regulament cu privire la amplasarea gheretelor pe teritoriul municipiului Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, după votul...

  Copyright © 2021