Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Peste 20 focare de vegetație au fost stinse de pompieri în 24 de ore

  Peste 20 focare de vegetație uscată au fost stinse de pompierii IGSU în ultimele 24 de ore. Intervenția salvatorilor a fost necesară în localitatea Fântânița, raionul Drochia unde din cauza arderii au fost afectată suprafața de 10 ha a unui teren.

  Tot în această localitate un incendiu a afectat peste 500 metri  a unui lan de floarea soarelui. La fața locului pentru stingere au intervenit două echipe de pompieri.

  Un alt incendiu unde a fost necesară intervenția angajaților IGSU a avut loc în localitatea Moscovei, raionul Cahul. Aici salvatorii au stins 7ha de iarbă uscată. Incendii similare au fost înregistrate și în UTA Găgăuzia, raioanele Căușeni, Anenii Noi, Taraclia și Basarabeasca.

  În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintește că orice scânteie poate provoca incendii pe spații extinse în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate.

  Pentru a evita situațiile de risc specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, iar în cazul în care observă focare de ardere să apeleze de urgență Serviciul 112 pentru a evita propagarea acestora.

  dse.md

  Facebook

  SOCIAL

  În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lichidat 26 focare de ardere în mai multe localități din țară.

  SOCIAL

  Incendiu puternic la Ungheni! Zeci de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări.

  Copyright © 2021