Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Peste 11 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la fisc de la începutul anului

  În perioada ianuarie-august, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 11 313 contracte de chirie. De asemenea, au fost identificate 3 849 persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile, fără înregistrarea contractelor.

  Potrivit datelor Serviciului sus-numit, 524 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost penalizate cu 48,2 mii lei și amendate cu 95,9 mii lei.

  Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate cu Codul fiscal, subiecţii impunerii persoane fizice care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

  Persoanele menţionate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul încheiat la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de SFS.

  Facebook

  ECONOMIE

  În perioada lunilor ianuarie – iulie 2021, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) s-au înregistrat 9 869 de contracte de locațiune şi chirie. Urmare...

  Copyright © 2021