Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Peste 100 de răniţi în cutremurul cu magnitudinea 7,3 din Japonia

  Peste 100 de persoane au fost rănite în Japonia în urma cutremurului cu magnitudinea 7,3 care a zguduit provincia Fukushima, fiind resimţit puternic inclusiv în capitala Tokyo, la peste 200 km distanţă, a anunţat duminică biroul premierului Yoshihide Suga, citat de dpa.

  A collapsed wall by a strong earthquake is pictured in Kunimi, Fukushima Prefecture, Japan on February 14, 2021 in this photo taken by Kyodo. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN.

  Cel puţin 96 de persoane au fost rănite în prefecturile Fukushima şi Miyagi şi în regiunea Kanto, care include Tokyo, a anunţat televiziunea japoneză NHK.

  Institutul american de geofizică evaluat iniţial cutremurul la o magnitudine de 7,1, care a fost apoi reevaluată de autorităţile japoneze la 7,3. Epicentrul cutremurului a fost la 72 km est-nord-est de oraşul Namie.

  Autorităţile nu au emis alertă de tsunami, după ce cutremurul s-a produs la ora locală 23:08 (14:08 GMT).

  Temerile iniţiale privind centrala nucleară Fukushima Daiichi, care a fost lovită de un cutremur puternic şi de un tsunami care a devastat zona în urmă cu zece ani, au fost risipite de operatorul Tepco.

  Nu există probleme la centrala nucleară, a relatat sâmbătă agenţia de ştiri Kyodo, citând Tepco.

  Nu există informaţii privind avarii nici la alte centrale nucleare din regiune care sunt în prezent închise.

  Un milion de gospodării au suferit temporar din cauza întreruperii alimentării cu curent electric, inclusiv sute de mii în zona Tokyo.

  În martie 2011, Fukushima şi alte zone din nord-estul ţării au fost lovite de un cutremur cu magnitudinea 9 urmat de un tsunami, iar centrala nucleară Fukushima Daiichi s-a confruntat cu explozia unui reactor. La momentul respectiv, peste 18.500 de persoane au murit în viituri.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Patru persoane, dintre care doi minori, au ajuns la spital, după ce automobilul cu care se deplasau s-a izbit într-un copac și a fost...

  LUMEA

  Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo....

  LUMEA

  Cel puţin trei persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei tornade însoţite de grindină care a distrus joi case...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit, marţi, Arhipelagul Dodecanez din Grecia, situat în sud-estul Mării Egee, au informat agenţii care monitorizează activitatea seismică...

  Copyright © 2021