Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Peste 1,2 miliarde de lei, pentru majorarea salariilor medicilor și altor categorii de bugetari

  Peste 1,2 miliarde de lei vor fi alocate anul viitor pentru majorarea salariilor medicilor și altor categorii de bugetari. Despre aceasta a anunțat deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, în cadrul unei conferințe de presă.

  Socialistul a menționat că, potrivit documentelor bugetare pentru anul viitor votate în ajun de deputați, din 01 ianuarie urmează să fie majorate cu 30% salariile tuturor angajaților din sistemul medical al țării.

  De asemenea, parlamentarul a precizat anul viitor sunt prevăzute creșteri de salarii și pentru alte categorii de angajați din sfera bugetară.

  Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. Decizia îi vizează peste 40 de mii de angajați din sistem.

  În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali au crescut cu 30% de la 1 septembrie, iar de la 1 ianuarie, salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30%. O altă majorare – de 40% – va veni în prima jumătate a anului viitor.

  a-tv.md

  Facebook

  SOCIAL

  Fracțiunea parlamentară PSRM și-a reiterat mesajul cu privire la vaccinarea prioritară a medicilor și populației, după care să urmeze deputații. Declarația a fost făcută...

  POLITICA

  Fracțiunea deputaților PSRM va înainta în parlament un proiect de lege cu privire la trecerea la cea de-a treia etapă de majorare a salariilor...

  SOCIAL

  În ultimele 72 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 7367 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost...

  SOCIAL

  Medicii din Comrat și Ceadîr-Lunga refuză să se imunizeze împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca. Despre aceasta doctorii au anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

  Copyright © 2020