Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Persoanele asigurate vor beneficia, de astăzi, de mai multe medicamente compensate

  Persoanele asigurate vor beneficia începând de astăzi, 10 iulie, de mai multe medicamente compensate. Potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, în listă au fost incluse preparate pentru tratamentul astmului bronșic la copii, pentru tratamentul epidermolizei buloase, pentru tratarea anemiei la gravide, toate cu rata de compensare 100%.

  Cu rata medie de 70% va fi compensat un preparat destinat maladiilor cardiovasculare. În aceeași listă a fost introdus și medicamentul Cefaclorum, care va fi utilizat în staționarul de zi pentru tratarea pneumoniei comunitare și a bronșitei. Acesta va fi compensat în proporție de 100% pentru copii și de 70% în cazul adulților.

  O altă modificare făcută în lista preparatelor compensate se referă la extinderea numărului de maladii pentru care vor fi prescrise medicamente compensate. Este vorba despre tratamentul bolii de reflux gastro-esofagian, tratamentul de lungă durată al pacienților cu infarct miocardic cu fibrilaţie atrială și tratamentul de durată al tulburărilor hepatobiliare asociate cu fibroză chistică la copii.

  Totodată, 16 denumiri comune internaționale din lista preparatelor compensate au fost completate cu doze și forme farmaceutice noi, ceea ce va permite creșterea accesului pacienților la scheme noi de tratament. În 2020, pentru medicamente compensate au fost planificate aproximativ 655 de milioane de lei.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu l-a răsplătit pe Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, pentru că a ajutat-o să obțină victoria la alegerile prezidențiale din 2020....

  SOCIAL

  Persoanele care se tratează de COVID-19 la domiciliu vor primi medicamente gratuite. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

  ALEGEREA EDITORILOR

  În contextul situației epidemiologice actuale, astăzi, 3 martie, s-au întrunit în ședință membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG), în cadrul...

  SOCIAL

  Ministerul Sănătății dezminte informațiile lansate de președintele Maia Sandu și echipa sa. Într-un comunicat de presă, emis de instituție, se spune că Ministerul a...

  Copyright © 2021