Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Perju: Un ban pentru zile negre

  În condițiile în care agricultorii înregistrează daune de zeci de milioane iar sistemul national antigrindină necesită încă 12 milioane de lei pentru buna funcționare, Fondul de rezrvă al țării nu poate fi golit pentru finanțarea alegerilor parlamentare anticipate. Este opinia ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, poziția acestuia fiind susținută și de către Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne.
  Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

  ”La moment, securitatea alimentară a țării este asigurată. Dacă continuă ploile și dacă vor fi probleme cu recoltarea, da, vom avea probleme. Riscuri sunt. Și eu sunt optimist, cum este și ministrul Voicu. În anul 2003, noi am rămas și fără semințe pentru grâu, pentru semințe avem nevoie de 60 mii de tone. Calculați la prețul de 8 lei/kg, înmulțiți și o să aflați de câți lei avem nevoie. Eu nu-mi închipui, ca rezerva financiară a statului să fie golită. În cea mai săracă casă, am spus, întotdeauna trebuie să fie lăsat un ban pentru zile negre. Nu mă interesează cum se conduc alții, noi astăzi avem obiectivul să asigurăm țara cu pâine și cu alte produse alimentare pentru necesitățile populației”.

  În context, și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a spus că Ministerul Finanțelor a cerut reducerea cu 10% a capitolelor cheltuieli, aferente unor proiecte aflate deja în curs de execuție, dar MAI nu a acceptat să ofere un aviz pozitiv. Voicu a spus că secretarul de stat de la Finanțe a cerut acești bani pentru finanțarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, provocate de către președintele Maia Sandu.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021