Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Pericol de invazie de furnici roşii de foc. Coloniile de insecte s-ar putea răspândi în toată Europa

  Cercetătorii avertizează că una dintre cele mai distructive specii invazive de furnici s-ar putea răspândi rapid în toată Europa, odată cu încălzirea climei.

  Conform unui studiu, colonii de furnici roşii de foc au fost descoperite în Italia şi s-ar putea răspândi pe continentul european.

  Au fost identificate 88 de cuiburi de furnici roşii de foc în apropiere de Siracuza, în Sicilia.

  Furnica roşie de foc, Solenopsis invicta, are o înţepătură puternică, dăunează culturilor şi poate infesta echipamentele electrice, inclusiv maşinile şi computerele.

  Această furnică, una dintre cele mai distructive specii invazive, poate forma rapid „super-colonii” cu mai multe regine.

  Coloniile se hrănesc cu nevertebrate, vertebrate mai mari şi plante, distrugând plantele indigene şi depăşind în competiţia pentru hrană furnicile obişnuite, insectele şi erbivorele indigene.

  Furnica roşie de foc este a cincea cea mai costisitoare specie invazivă din lume, răspândindu-se prin intermediul comerţului uman din America de Sud, ţara sa natală, în Mexic, Caraibe, Australia şi SUA, unde provoacă pagube estimate la 6 miliarde de dolari în fiecare an.

  În Europa, furnica a mai fost găsită anterior în produse importate în Spania, Finlanda şi Ţările de Jos, dar stabilirea sa în mediul sălbatic pe continent nu a fost confirmată niciodată până acum.

  stirileprotv.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  După o vară de muncă pe câmp, legumicultorii din nordul Republicii Moldova au început culesul roşiilor. Recolta este bogată, dar oamenii se plâng că...

  SOCIAL

  Deşi Republica Moldova este o țară agrară, basarabenii cumpără mai des roşii de import decât autohtone. Potrivit statisticii, mai mult de jumătate din cantitatea...

  SOCIAL

  O invazie cu insecte necunoscute a fost înregistrată în orașul Ialoveni. Localnicii s-au plâns că în casele lor au apărut insecte mici și negre,...

  Copyright © 2021