Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Percheziții la vama Sculeni

  Percheziții de amploare la Vama Sculeni. Procurorii Anticorupție și ofițerii Serviciului Securitate Internă și Anticorupție au descins în această dimineață la punctul de trecere a frontierei într-un dosar de corupere activă, pasivă și trafic de influență. În urma perchezițiilor, cinci persoane au fost reținute, patru dintre aceștia sunt angajați ai Poliției de Frontieră, iar al cincilea suspect este transportator de colete.

  Potrivit ofițerului de presă al SPIA, Natalia Șeremt, descinderile au demarat în această dimineață în jurul orei șapte, în punctul de trecere al frontierei Sculeni. Procuratura Anticorupție de comun cu angajații Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a desfășurat, simultan, mai multe percheziții în birourile de serviciu ai mai multor angajați ai Poliției de Frontieră. În urma descinderilor au fost reținuți patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri și colete. Potrivit procurorilor, cei cinci suspecți sunt bănuiți că din primăvara acestui an și până în prezent ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 și 700 de euro de la mai mulți transportatori de pasageri și colete.

  Natalia Șeremet, ofițer de presă SPIA,

  “În schimbul acestor sume polițiștii ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri și colete fără a dispune verificările impuse de lege precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.”

  Într-un mesaj pe facebook, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu o reacție în care notează că:

  “În legătură cu perchezițiile care au loc la punctul de trecere a frontierei Sculeni, la fața locului se află și angajații Direcției Inspecție Efectiv, din cadrul Poliției de Frontieră. Este structura responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul personalului și, în cazul dat va sprijini informațional organele de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.”

  Totodată, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră precizează că va reveni ulterior cu detalii în urma percheziițiilor.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021