Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Percheziții de amploare

  Noi detalii despre operațiunea de amploare care a fost desfășurată ieri de către angajații Inspectoratului Național de Investigați și mascații de la „Fulger”. Acțiunile au avut loc într-un dosar penal ce viza o schemă de escrocherie pusă la cale de către mai mulți deținuți, prin intermediul unor persoane aflate la libertate.

  Potrivit șefului adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Carabeț, în urma perchezițiilor, în mai multe penitenciare și localități ale țării, cu implicarea a 450 de polițiști, au fost reținute 24 de persoane. În acest caz s-au înaintat învinuiri pe numele altor cel puțin 19 indivizi aflați în instituțiile de detenție.

  Lilian Carabeț, șef adjunct Inspectoratul Național de Investigații

  «Au fost efectuate circa 60 de percheziții dintre care 43 pe teritoriul RM, restul în cadrul penitenciarelor. În speță operațiunile sunt efectuate pe cauza penală de escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari, de un grup criminal organizat, de la începutul anului current».

  Sursa mai indică că indivizii ar fi plasat pe site-uri specializate anunțuri despre faptul că vând automobile, însă după ce primeau prima parte de bani din suma totală, dispăreau fără urmă. Astfel, prin intermediul acestei scheme, cei vizați au adunat mii de euro de la aproximativ 20 de victime. Prejudiciul total al acestei scheme este de circa 2 milioane de lei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021