Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pentru un oraș mai curat

  Autoritățile municipale intensifică acțiunile de salubrizare în Capitală. Primarul Ion Ceban a solicitat preturilor de sector și poliției municipale să organizeze inspecții inopinate în toate sectoarele Capitalei și să sancționeze oamenii care aruncă deșeuri la întâmplare. De amenzi nu au scăpat nici agenții economici care nu s-au conformat legii și aveau zonele din imediata apropiere pline de deșeuri.
  Una din zonele inspectate astăzi a fost Bulevardul Traian din sectorul Botanica al Chișinăului. Aici angajații Preturii au găsit o curte plină de deșeuri. Iar un agent economic s-a ales cu proces verbal pentru că nu a curățat teritoriile adiacente.
  Vladislav Tabac, specialist principal secția Locativ Comunală, agent constatator

  «În preajma magazinului este frunziș, mucuri de țigări, pahare de la cafea. Teritoriul nu este salubru, e o murdărie. Agentul economic are schemă de salubrizare, conform căreia el trebuie să aibă grijă de teritoriul adiacent, ceea ce încălcat persoana respectivă».

  Astfel în doar o oră, trei agenți economici s-au ales cu procese verbale pentru că nu au salubrizat teritoriile adiacente. Alții au scăpat doar cu avertizare.

  «Aici depinde și de cultura fiecărui om. Dacă vrem o republică, un oraș, o municipalitate, curată, frumoasă atunci fiecare om, fiecare copil, fiecare tânăr bătrân să nu arunce gunoiul acolo unde nu trebuie. Dimineața când plec la lecții aici lângă gunoiște e ceva strașnic».

  «Și mașinile lasă gunoi și oamenii care trec prin preajmă. Locatarii, însă se străduiesc să mențină ordinea pentru că e plăcut să mergi într-o curte curată».

  «Oamenii noștri noi cunoaștem demult că nu au responsabilitate. Acasă la mine e curat, dar restul pot arunca. Chiar acum am trecut pe la mine pe la scară și o trebuit cu mâna să strâng din urma cuiva».

  Primarul Ion Ceban a anunțat într-o postare pe Facebook că a solicitat instituțiilor care asigură ordinea publică, să sporească numărul de razii în parcuri și în zonele unde s-au format așa zise “gunoiști ilegale”. În urma acestor acțiuni, persoanele care nu respectă Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în oraș, vor fi sanționate.
  Ion Ceban, primar general de Chișinău

  “Sunt pentru sanționarea mai dură a celor care fac dezordine în oraș. Persoanele needucate pot fi disciplinate doar prin mustrare. ”

  Potrivit lui Ceban , în perioada 2-8 noiembrie au fost întocmite 47 de procese verbale contravenționale, dintre care trei pe numele persoanelor juridice, care au încălcat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în oraș. Anterior, municipalitatea a anunțat că va mări numărul angajaților în corpul gardienilor publici care vor avea dreptul să sancționeze contravențional cetățenii care încalcă ordinea publică.

  a-tv.md

  Copyright © 2020