Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Pentru sărbătoarea “Ziua Independenței” autoritățile au cheltuit cinci milioane de lei

  Festivităţile organizate cu ocazia celor 30 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova au scos din Bugetul de Stat aproape cinci milioane şi jumătate de lei. Cifrele au fost prezentate de Guvern.

  Potrivit datelor oferite de Guvern, din suma totală, peste un milion 200 de mii de lei au fost oferiţi pentru regie şi onorariile artiştilor care vor evolua în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar peste un milion 600 de mii de lei pentru amenajarea scenei, tribunelor pentru oaspeţi şi chiria utilajelor de sunet şi lumini. Totodată, pentru organizarea paradei, la care vor participa 800 de militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău şi peste 400 de angajaţi ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost alocaţi din Bugetul de Stat alte două milioane şi jumătate de lei.

  Amintim că, ieri, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a declarat că achitarea din banii publici  a testelor obligatorii anti-covid pentru cadrele didactice și nedidactice, ar fi o povară prea mare pentru bugetul de stat. Acesta a declarat că, este vorba despre câteva milioane de lei, sumă de care statul nu dispune.

  gov.md

  Facebook

  Copyright © 2021