Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pentru reabilitarea Chișinăului

  Bani pentru reabilitarea clădirii Circului, Manejului cu zona Atletism, clădirii distruse de lângă Artico – Liceul Real și a Palatului Feroviarilor, pot fi găsiți. Ba chiar mai mult, într-o perioadă scurtă de timp. Tot ce trebuie este ca autoritățile de nivel central să treacă imobilele de la balanța statului la cea a municipalității. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban în platoul postului de televiziune Primul în Moldova. Edilul a adăugat că doar în acest caz, Primăria ar putea interveni pentru a soluționa problema.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului:

  «Vrem să reabilităm aceste clădiri. Le-am zis să-mi dea posibilitatea pentru a o face, iar Primăria va găsi calea de a le readuce la normă într-o perioadă relativ scurtă de timp. Spre exemplu, Manejul de atletism. Poate nu vor exista condiții extraordinar de bune, dar noi vom amenaja terenul din preajma clădirii, unde sportivii vor putea să se antreneze în voie. Totodată vom crea condiții și în săli».

  Mai mult, Ceban a subliniat importanța acestor obiective și a declarat că ele trebuie utilizate pentru binele chișinăuienilor și nu doar.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului:

  «Dacă vorbim despre Palatul Feroviarilor, vă spun cu toată sinceritatea, dațimi-l fără careva datorii și îl transformăm într-un centru de cultură și artă pentru copiii la nivel național. Promit! Mai mult, o vom face foarte repede».

  În opinia lui Ion Ceban, problema Stadionului Republican ar putea fi rezolvată prin desfășurarea unui concurs public transparent, cu abordarea acestei probleme la nivel de discuție publică. Astfel, încât locuitorii capitalei să aibă posibilitatea de a se expune pe marginea acestui subiect. Totodată, în cadrul emisiunii, edilul a vorbit și despre lipsa unui dialog dintre Primărie și instituția prezidențială.

  Ion Ceban primar general al Chișinăului:

  «La nivel tehnic nu avem nicio colaborare. Recent, am expediat din partea Primăriei o scrisoare cu privire la o eventuală cooperare. Să vorbim despre problemele existente. Mai ales că, legea care a fost adoptată de deputați trebuie să fie promulgată de președinte. Iar, pentru a nu exista interpretări aș vrea să confirm personal. Dacă voi fi invitat, voi merge să discut.»

  Potrivit lui Ceban, este necesară revizuirea legislației în vigoare, potrivit căreia cea mai mare parte a impozitelor colectate de la antreprenorii de la Chișinău merge la bugetul de stat, iar în trezorăria municipală rămâne, mai nimic. Pe final, edilul a anunțat că se va adresa guvernului și Parlamentului pentru a interveni în schimbarea stării de lucruri.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020