Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Pentru prima dată în ultimii doi ani, Argentina nu a înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19

  Pentru prima dată de la începutul pandemiei şi primele decese cauzate de COVID-19 în urmă cu peste doi ani, Argentina nu a mai înregistrat niciun deces provocat de această boală în ultimele 24 de ore, indică datele Ministerului Sănătăţii argentinian, informează luni AFP.

  Potrivit datelor publicate duminică seara, 428 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în această ţară, însă niciun deces, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la începutul lui martie 2020, când a fost înregistrat primul deces cauzat de noul tip de coronavirus.

  În timpul săptămânii trecute, în Argentina au fost totuşi înregistrate în total 146 de decese legate de COVID-19 şi 412 de pacienţi se află în continuare în unităţile de terapie intensivă.

  Însă indicatorii sunt în scădere clară şi continuă, la fel ca numărul de noi contaminări zilnice, care se situa la o medie de 1.000 în urmă cu zece zile. Cu 400-500 de contaminări pe zi, Argentina înregistrează în prezent praguri care nu au mai fost înregistrate din octombrie 2021, cu puţin timp înainte de sosirea valului Omicron în această ţară, variantă care a dus la creşterea numărului de contaminări zilnice la peste 130.000.

  Argentina, care numără circa 45 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 128.000 de decese atribuite COVID-19 de la începutul pandemiei şi peste 9 milioane de contaminări.

  Această ţară, lovită puternic la începutul pandemiei, a aplicat măsuri sanitare extrem de severe, cu un lockdown de cinci luni în 2020, unul dintre cele mai dure din lume.

  agerpres.ro

  SOCIAL

  Pe parcursul ultimelor șase săptămâni, în țara noastră se atestă o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19. La fel, a scăzut și numărul cazurilor...

  SOCIAL

  În ultima săptămână, 1491 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul țării, cu aproape 1000 de cazuri mai puțin...

  LUMEA

  Tăcerea preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la relaţiile sale cu producătorul de medicamente Pfizer, care a condus la cel mai...

  SOCIAL

  În ultima săptămână, 3702 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul țării, cu circa 870 mai mult decât săptămâna anterioară,...

  Copyright © 2021