Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pentru majorarea salariilor lucrătorilor medicali din 1 septembrie au fost alocate aproape 363 de milioane de lei

  La 1 septembrie 2020, 42 918 angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate cu 30%. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat astăzi, 14 iulie, pentru consultări publice proiectul de modificare a Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, elaborat în contextul desfășurării acțiunilor dedicate Anului Lucrătorului Medical, declarat prin Decretul Președintelui Republicii Moldova.

  Proiectul prevede majorarea cu 30% a mărimii salariilor de funcție ale personalului medical: medici, asistente medicale, infirmiere, conducătorilor auto din serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească.

  Suplimentar, proiectul prevede trecerea șefilor de departamente-medici în categoria personalului de conducere. Potrivit documentului, salariile șefilor de departamente-medici se stabilesc cu o majorare de 50-90 la sută față de salariul corespunzător funcției de medic. Această modificare prevede că decizia privind stabilirea mărimii salariilor de funcție ale șefilor de departamente-medici, reieșind din performanța profesională a fiecărei persoane vizate, va aparține conducătorului instituției. Totodată, odată cu aprobarea acestei modificări, șefii de departamente-medici vor beneficia în continuare de suplimente de performanță la salariu, inclusiv de suplimentul pentru îndeplinirea indicatorului de performanță profesională

  ”Acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19, în baza definiției de caz contact/suspect/probabil/confirmat”, în mărime de 100% la salariul de funcție.

  Potrivit documentului, cheltuielile necesare pentru majorarea salariilor de funcții cu 30% se estimează pentru anul curent la 362 570 300 de lei.

  Președintele Igor Dodon a declarat anul 2020 Anul Lucrătorului Medical, în semn de apreciere a efortului sporit al personalului medical în lupta contra pandemiei COVID-19 și luând în considerare necesitatea perfecționării politicilor de stat îndreptate spre îmbunătățirea condițiilor de muncă și asigurarea statutului social înalt al lucrătorilor medicali.

  a-tv.md

  ECONOMIE

  Peste 300 de agenți economici care au instituit șomaj tehnic sau staționare din cauza pandemiei COVID-19 au beneficiat de subvenții de la stat pentru...

  SOCIAL

  Guvernul a extins lista personalului medical care va primi salarii majorate începând cu 1 septembrie. Din această dată, salariile vor crește cu 30% și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aproape un milion de cetățeni vor primi bani de la stat, după ce pachetul de legi, asumat de Guvernul Chicu, a intrat în vigoare....

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu susține că Guvernul își onorează angajamentele financiare, iar pensiile, salariile și alte prestații sociale sunt achitate la timp și integral.

  Copyright © 2020