Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pensionarii vor primi câte 1000 de lei în octombrie, dacă la guvernare va veni Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  PSRM va propune în viitorul Parlament un proiect de lege ce prevede alocarea unui sport financiar unic de 1000 de lei pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale. Banii urmează a fi achitați în luna octombrie, de Ziua internațională a oamenilor în etate.

  Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a declarat că proiectul este o continuare a inițiativei lansate încă în anul 2019 de președintele Igor Dodon.

  ”Vom continua această tradiție. Oamenii trebuie să înțeleagă că acest ajutor va fi alocat în următorii patru ani, dacă la guvernare va veni Blocul Comuniștilor și Socialiștilor”, a spus Odnostalco.

  Deputatul a declarat că partidele de dreapta au promis organismelor financiare internaționale să anuleze acest suport bănesc pentru pensionari și alte categorii socialmente vulnerabile, să majoreze vârsta de pensionare și să anuleze indexarea de două ori pe an a pensiilor.

  Ajutorul unic pentru pensionarii și beneficiarii de ajutor social cu venituri mici este alocat la inițiativa președintelui Igor Dodon. În 2020, acest ajutor a fost de 700 de lei și a fost acordat pentru 581 de mii de persoane, la 01 octombrie 2020, alocația a fost majorată până la 900 de lei și de ea au beneficiat 643 de mii de oameni. În aprilie 2021, peste 673 de mii de persoane au primit ajutorul unic, care a crescut până la 1000 de lei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al...

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Au votat majorarea vârstei de pensionare sub lozinca "Rușine!". Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce majoritatea PAS dezbătea...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Copyright © 2021