Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pe urmele medicilor și polițiștilor

  Sunt zi și noapte în prima linie și nu doar de când este pandemie. Vorbim despre lucrătorii medicali și polițiști, care, în premieră, au fost urmăriți 24 din 24 de ore de către o echipă de filmare. Despre „24 Front Line”, un reality-show cu format unic în Moldova, aflăm chiar de la cei implicați în proiect.

  Anastasia Primov este autoarea documentarului și cea care a reușit să adune în jurul său o echipă care nu renunță la proiect indiferent de pandemie sau alte impedimente.

  Anastasia Primov, autoarea proiectului

  „În 2018 a apărut ideea de a face un proiect despre oamenii din prima linie. Mă gândeam la asta poate și pentru că bunicul meu a fost polițist, iar bunica – soră medicală. De asemenea, simțeam că în această țară ne lipsește un model de comportament… ”

  O muncă la fel mare au depus-o și cameramanii documentarului, care au filmat serviciile de urgență în acțiune.

  Roman Baidaus, director de imagine

  „În timpul filmărilor, toate temerile dispar, pentru că este important să redăm istoria oamenilor.”

  „În această sâmbătă, am avut o noapte fierbinte, am plecat cu Poliția la cluburi și discoteci. Era un bărbat mai în vârstă, la prima vedere – adecvat. Totuși, acesta s-a năpustit asupra mea, și a lovit camera.”

  Mihail Calarașan, operator

  „Conflicte sunt mereu, pentru că oamenii cu un comportament neadecvat, când ne văd cu o cameră de filmat, fără uniformă, manifestă de multe ori agresivitate.”

  Nelly Ghelbet, co-producător

  „Pentru mine, a fost greu în cazurile în care sunt implicați copiii, ei fiind martorii unor conflicte foarte grave.”

  Chiar dacă e pandemie, echipa de filmare a avut ambiția de a duce proiectul la bun sfârșit, pentru a relata despre problemele reale cu care se confruntă cei din prima linie.

  Anastasia Primov, autoarea proiectului

  „Nu mulți oameni ar accepta această provocare, pentru ca asta înseamnă să ieși din zona de confort, este despre conflict, pleci acolo unde nimeni nu te așteaptă cu brațele deschise”.

  În ciuda impedimentelor și chiar a lipsei de bani, echipa a decis să meargă înainte, pentru a filma nouă episoade, care vor fi difuzate la TV, cât și pe internet.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021