Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pe ultima sută de metri, în lupta cu publicitatea stradală

  În municipiul Chişinău continuă procesul de „curăţare” a străzilor de panouri publicitare, inclusiv de pe trotuarele şi străzile aflate în reparaţii. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, potrivit căruia, noul document va fi definitivat până la sfârşitul acestei săptămâni şi va fi propus spre aprobare în CMC.

  „Este un proces anevoios, care durează şi nemulţumeşte agenţii economici din domeniu. Repet: prin noul Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău, ne-am propus să aducem o claritate în ceea ce priveşte amplasarea panourilor în oraş şi aspectul acestora. În general, ne dorim să diminuăm suprafeţele publicitare din capitală, deoarece azi aceste panouri sunt amplasate haotic şi pun în pericol securitatea rutieră şi îngrădesc accesul pietonilor”, a punctat acesta.

  Primarul punctează că din cauză că unele clădiri au devenit suport de publicitate, se face tot posibilul ca să găsim un echilibru între interesele agenţilor economici şi interesele oraşului, ţinând cont şi de aspectul estetic al municipiului Chişinău.

  „Prea mult timp a fost un haos în acest domeniu, fapt ce a permis extinderea acestui business, unde nu se mai ţine cont de nici o normă legală”, spune Ceban.

  ionceban.md

  SOCIAL

  Reabilitarea trotuarelor din bd. Moscova este spre finalizare. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că lucrările de reparaţie a trotuarelor...

  SOCIAL

  Administrația municipiului Chișinău anunță că reparaţia trotuarelor din străzile Puşkin – Bodoni – bd. G. Vieru este pe ultima sută de metri.

  SOCIAL

  Consiliul Municipal Chișinău a aprobat Contractul de Grant, în valoare de 3,3 milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană, pentru implementarea proiectului „MOVE IT...

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că unii consilieri se tem să își ia responsabilitatea și să voteze din nou un...

  Copyright © 2020