Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pe ultima sută de metri, în lupta cu publicitatea stradală

  În municipiul Chişinău continuă procesul de „curăţare” a străzilor de panouri publicitare, inclusiv de pe trotuarele şi străzile aflate în reparaţii. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, potrivit căruia, noul document va fi definitivat până la sfârşitul acestei săptămâni şi va fi propus spre aprobare în CMC.

  „Este un proces anevoios, care durează şi nemulţumeşte agenţii economici din domeniu. Repet: prin noul Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău, ne-am propus să aducem o claritate în ceea ce priveşte amplasarea panourilor în oraş şi aspectul acestora. În general, ne dorim să diminuăm suprafeţele publicitare din capitală, deoarece azi aceste panouri sunt amplasate haotic şi pun în pericol securitatea rutieră şi îngrădesc accesul pietonilor”, a punctat acesta.

  Primarul punctează că din cauză că unele clădiri au devenit suport de publicitate, se face tot posibilul ca să găsim un echilibru între interesele agenţilor economici şi interesele oraşului, ţinând cont şi de aspectul estetic al municipiului Chişinău.

  „Prea mult timp a fost un haos în acest domeniu, fapt ce a permis extinderea acestui business, unde nu se mai ţine cont de nici o normă legală”, spune Ceban.

  ionceban.md

  Facebook

  POLITICA

  Socialiștii îi îndeamnă pe toți deputații și aleșii locali la constructivism și conlucrare spre binele cetățenilor. Președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat, astăzi, cu...

  POLITICA

  Fracțiune PAS din Consiliul municipal Chișinău (CMC) este acuzată că ar pretinde bani de la companiile imobiliare pentru votul său în CMC. Despre aceasta...

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a prezidat ședința de lucru a fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău.

  POLITICA

  Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Igor Dodon a desfășurat o întrevedere de lucru cu fracțiunea PSRM din consiliul municipal Chișinău, la care a...

  Copyright © 2021