Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Pe ultima sută de metri

  Liceul Teoretic „Nicolai Gogol” își îmbracă straie noi. Iar de acestă dată, schimbările spre bine vizează stadionul de fotbal care se află în curtea instituției de învățământ. Primarul general al capitalei a anunțat pe pagina sa de Facebook că lucrările de reabilitare a stadionului se apropie de final, iar în curând acesta va găzdui primele meciuri de fotbal între discipolii școlii.

  Ion Ceban primarul general al Chișinăului

  „Direcția generală locativ-comunală și amenajare a efectuat lucrări de reabilitare a suprafeței stadionului, instalând şi un sistem modern de iluminat. Totodată, partenerii noştri de la Federaţia Moldovenească de Fotbal au pus la dispoziţie învelişul artificial pentru teren. Costul lucrărilor este de circa un milion de lei, bani din bugetul municipal.„

  A anunțat edilul pe pagina sa de facebook. Totodată, Ceban a amintit că stadionul din curtea liceului Gogol este unul din totalul celor şase din cadrul instituţiilor de învăţământ din capitală, care sunt renovate de municipalitate. Paralel, în municipiu este în plină desfășurare Proiectul “Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, în cadrul căruia 14 instituţii de învăţământ beneficiază de:

  · izolare exterioară a clădirilor;
  · înlocuirea tâmplăriei;
  · instalarea sistemelor de ventilație cu recuperarea căldurii;
  · înlocuirea sistemelor termice;
  · instalarea rețelei de iluminat interior pe bază de LED-uri;
  · sisteme de contorizare inteligentă
  · restabilirea rețelelor inginerești.

  Lucrări similare au loc în 6 grădinițe și trei spitale din Chișinău. Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de euro şi este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare.

  Facebook

  Copyright © 2021