Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Pe teritoriul municipiului Chișinău vor circula două centre mobile de vaccinare

  Puncte de vaccinare mobile. Asta își propune Primăria Chișinău, lansarea a două puncte de vaccinare mobile, unul pentru oraș, altul pentru suburbii.

  „În Chișinău am început vaccinarea tuturor persoanelor deja de 2 luni. Dar cifrele încă sunt modeste. La început nu am avut vaccinuri – am fost criticați. Ulterior, am avut stocuri limitate de vaccinuri – în continuare am fost criticați. Acum avem vaccinuri suficiente și diferite – dar oamenii nu prea vin la vaccinare, chiar daca am instituit în Chișinău un Centru municipal de vaccinare cu o capacitate de 1200 imunizări pe zi; cca 50 puncte de vaccinare în Centrele medicilor de familie și în suburbii, mai multe puncte mobile de vaccinare. La Piața centrală a fost lansat un punct de vaccinare. Vom stabili, în continuare, acces sporit pentru vaccinare – prin mai multe centre și puncte de vaccinare în Chișinău, și mult mai aproape de populație”, a declarat Ceban.

  Edilul spune că de miercuri va lansa 2 puncte mobile pe roți pentru comoditatea populației.

  „Vom pune în circulație un troleibuz și un autobuz ca puncte mobile de vaccinare bine dotate si amenajate. Troleibuzul de vaccinare va staționa conform unui grafic și în locuri prestabilite în toate sectoarele din municipiu, iar autobuzul va merge în suburbii.
  Vom avea echipe medicale mobile în aceste unități de vaccinare care vor asigura imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere de locul de trai sau de serviciu. Miercuri, 26 mai, la ora 11:00 vom lansa acest proiect din Piața Marei Adunări Naționale. Facem concluzii fiecare în parte: ce prevalează pentru noi și cei dragi – viața sau moartea din iresponsabilitate?”, se întreabă retoric Ion Ceban.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  SOCIAL

  În mai multe localități din țară se desfășoară Marșul Familiei, organizat la inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  SOCIAL

  Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 5-6 iunie. Astfel, sâmbătă, 5 iunie, la ora 18.00, Teatrul...

  Copyright © 2021