Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor

  Pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor. Acestea se referă la schimbarea bordurilor uzate, aplicarea pavajului și/sau înlocuirea stratului de asfalt degradat.

  Primarul general, Ion Ceban, a efectuat pe parcursul zilei de ieri vizite inopinate pe mai multe șantiere, pentru a se documenta despre stadiul lucrărilor de renovare a căilor pietonale.

  Astfel, de către serviciile municipale de profil, au fost finalizate lucrările de reabilitare a circa 3 mii metri pătrați de trotuare pe str. N. Zelinski, tronsonul bd. Decebal – bd. Dacia. Conform proiectului au fost schimbate bordurile uzate, aplicat un nou strat de asfalt și amenajate locuri de parcare. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate două milioane lei.

  De asemenea, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bd. Moscova. Acestea se referă la înlocuirea stratului uzat de asfalt cu pavarea dalelor din beton. Pe lângă trotuare, urmează a fi amenajate noi locuri de parcare și piste pentru bicicliști.

  Pe bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. P. Zadnipru –  str. I. Vieru, sunt executate lucrări de asfaltare a aleii pietonale, precum şi amenajarea pistei pentru biciclişti. Astfel, proiectul prevede reabilitarea integrală a aleii cu lungimea de 2500 m şi 28 m lățime.

  Și pe strada I. Pelivan, tronson str. V. Belinschi – str. V. Lupu, precum și pe str. I. Inculeţ, inclusiv str. N. Tetemiţanu, în perimetrul str. Grenoble – str. C. Vârnav sunt în desfășurare lucrările de asfaltare a trotuarelor. Activitățile se realizează în cadrul proiectelor de reabilitare integrală a arterelor de circulație.

  Totodată, sunt în curs de finalizare și căile pietonale de pe str. Dante Alighieri și str. Miron Costin.

  E de menționat că recent a fost dat startul lucrărilor de reabilitare integrală a străzii Albișoara. Acestea se referă la asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminat public stradal.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15 februarie - 15 martie, a. c., Î.M. „Piața Centrală" organizează un iarmaroc tematic „Primăvara", pe strada...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, s-a arătat nemulțumit de activitatea regiilor municipale responsabile de salubrizare și gestionarea lucrărilor de infrastructură, ca urmare a inspecției desfășurate...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a solicitat poliției să identifice persoanele care se fac vinovate de vandalizarea unei porțiuni a fântânii arteziene din Parcul „La...

  Copyright © 2020