Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor

  Pe mai multe adrese din capitală sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a trotuarelor. Acestea se referă la schimbarea bordurilor uzate, aplicarea pavajului și/sau înlocuirea stratului de asfalt degradat.

  Primarul general, Ion Ceban, a efectuat pe parcursul zilei de ieri vizite inopinate pe mai multe șantiere, pentru a se documenta despre stadiul lucrărilor de renovare a căilor pietonale.

  Astfel, de către serviciile municipale de profil, au fost finalizate lucrările de reabilitare a circa 3 mii metri pătrați de trotuare pe str. N. Zelinski, tronsonul bd. Decebal – bd. Dacia. Conform proiectului au fost schimbate bordurile uzate, aplicat un nou strat de asfalt și amenajate locuri de parcare. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate două milioane lei.

  De asemenea, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bd. Moscova. Acestea se referă la înlocuirea stratului uzat de asfalt cu pavarea dalelor din beton. Pe lângă trotuare, urmează a fi amenajate noi locuri de parcare și piste pentru bicicliști.

  Pe bd. Mircea cel Bătrân, în perimetrul str. P. Zadnipru –  str. I. Vieru, sunt executate lucrări de asfaltare a aleii pietonale, precum şi amenajarea pistei pentru biciclişti. Astfel, proiectul prevede reabilitarea integrală a aleii cu lungimea de 2500 m şi 28 m lățime.

  Și pe strada I. Pelivan, tronson str. V. Belinschi – str. V. Lupu, precum și pe str. I. Inculeţ, inclusiv str. N. Tetemiţanu, în perimetrul str. Grenoble – str. C. Vârnav sunt în desfășurare lucrările de asfaltare a trotuarelor. Activitățile se realizează în cadrul proiectelor de reabilitare integrală a arterelor de circulație.

  Totodată, sunt în curs de finalizare și căile pietonale de pe str. Dante Alighieri și str. Miron Costin.

  E de menționat că recent a fost dat startul lucrărilor de reabilitare integrală a străzii Albișoara. Acestea se referă la asfaltarea părții carosabile, amenajarea trotuarelor și modernizarea iluminat public stradal.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău va oferi și în acest an cadouri cu dulciuri copiilor din instituțiile de educație timpurie, în contextul sărbătorilor de iarnă 2020-2021.

  SOCIAL

  Primăria Chișinău a luat act de cerințele cetățenilor. Noi coșuri pentru gunoi vor fi instalate începând cu ziua de mâine la intersecțiile de pe...

  SOCIAL

  În această iarnă, magia sărbătorilor va fi resimțită în toate sectoarele capitalei. Potrivit primarului general Ion Ceban, mai multe locuri vor fi amenajate în...

  SOCIAL

  Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, întreprinde în aceste zile o vizită de lucru în orașul Helsinki, Finlanda, unde va avea mai multe...

  Copyright © 2020