Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Pe 25 septembrie expiră termenul de achitare a impozitelor imobiliare şi funciare

  Serviciul Fiscal de Stat (SFS) atenționează că data de 25 septembrie este ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar.

  Potrivit SFS, achitarea impozitului poate fi efectuată on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay și portalului www.sfs.md.

  Pentru achitare în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor întreprinderii de stat „Poșta Moldovei”.

  În caz de neachitare a impozitului pe bunurile imobiliare şi/sau impozitului funciar în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere, în contul personal al contribuabilului se va calcula o majorare de întârziere (penalitate) corespunzător cuantumului impozitului stabilit pentru anul 2020 în mărime de 0,0355%.

  „Obligaţiile ce ţin de administrarea impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar, aferente persoanelor fizice-cetăţeni, revin serviciilor de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor (SCITL). Pentru informaţii suplimentare urmează a fi consultat SCITL din raza amplasării bunurilor imobiliare”, au precizat surse de la Serviciul Fiscal de Stat.

  moldpres.md

  Copyright © 2020