Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PCRM, gata de consultări

  PCRM este gata să meargă la consultări cu PSRM pentru a discuta despre crearea unui eventual bloc electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta au anunțat reprezentanții PCRM printr-un comunicat de presă. Decizia a fost luată în cadrul plenarei PCRM.

  Din comunicatul de presă al PCRM

  „Există un pericol eminent că în urma acestui scrutin la guvernare vor veni partidele de dreapta, care promovează unionismul, fapt care pune în pericol securitatea și statalitatea Republicii Moldova”

  În urma consultărilor, secretarul Comitetului Central al formațiunii, Oleg Reidman, va elabora actele necesare pentru formarea blocului politic alături de PSRM, se mai arată în comunicat. În cadrul tradiționalei ședințe de vineri, președintele PSRM Igor Dodon a menționat că scopul acestui bloc de stânga este salvarea țării și a cetățenilor.

  Igor Dodon, președintele PSRM

  „Consider că trebuie să ne unim toți stataliștii, toate partidele pro moldovenești pentru apărarea RM. Țara este în pericol”

  ”Dar când este vorba despre interesele statului și a cetățenilor, lăsăm tot deoparte și salvăm țara. Și haideți să recunoaștem că în toți cei 30 de ani de independență, cea mai bună echipă de guvernare a fost până în 2009, cu Voronin președinte, Greceanîi premier, eu prim-viceministru, ministrul al economiei. Toți spun că aceasta a fost cea mai bună guvernare. De ce să nu reunificăm această echipă și să mergem înainte”

  Menționăm că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la data de 11 iulie. La data de 5 mai a început deja perioada electorală.

  a-tv.md

  Copyright © 2021