Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Pavel Filip: Maia Sandu și Andrei Năstase vor să-i readucă la guvernare pe Plahotniuc și Șor

  Partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase vor să-i readucă la guvernare pe Plahotniuc și Șor. De această părere este președintele PDM, Pavel Filip, care susține că, prin acțiunile sale de astăzi în Parlament, PAS și PPDA practic au formalizat alianța dintre opoziția veritabilă de dreapta și hoții de miliarde.

  ”Le-am spus celor din opoziția veritabilă de dreapta să și-l scoată din cap pe domnul Plahotniuc. El ne-a lăsat, a plecat și doar la ei în cap mai era, că tot ne scoteau ochii. Prin ceea ce fac ei astăzi, prin susținerea blocului Șor-Candu, ei vor fizic să îi aducă pe toți înapoi. Regret să văd că există practic o alianță formalizată dintre opoziția veritabilă de dreapta și hoții de miliarde”, a spus Filip.

  Deputații din PAS și PPDA, alături de cei din grupul Candu și Șor, au boicotat astăzi ședința Parlamentului, unde Guvernul urma să vină cu asumarea de răspundere pe mai multe legi care prevăd majorare de salarii pentru medici, alocarea suplimentară a 100 de milioane de lei pentru agricultură, locuințe gratuite pentru angajații din instituțiile de forță, ajutor unic de 700 de lei pentru pensionari și nevoiași.

  ”Vedem cât de bine își coordonează acțiunile. Regret să văd astăzi cu câtă ardoare îi apără. Când se plăteau milioane pentru cumpărarea deputaților, toți au tăcut. Acum sunt metode banditești, dar la ce am asistat acum o lună: cumpărare de deputați cu declarații clare că se propun câte un milion de dolari, colegii din opoziția veritabilă nu spuneau că sunt metode banditești. Câtă ipocrizie poate exista. Nu mai înțeleg care sunt valorile adevărate”, a declarat Filip.
  Președintele PDM s-a arătat consternat și de reacția PAS și PPDA la decizia deputatului Ștefan Gațcan de a renunța la mandat.

  ”Este un teatru al absurdului. Se cumpără deputați ca la piață, dar opoziția se revoltă că unul și-a depus mandatul după ce a fost cumpărat. Dar, despre deputații cumpărați până acum din miliard, stimați colegi din opoziția veritabilă, nu aveți nimic de spus? Este un fenomen ok? Atunci care sunt valorile spre care tindeți?”, a întrebat președintele PDM.

  NOTĂ: Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  POLITICA

  Igor Dodon nu va accepta un candidat la funcția de premier, înaintat de o majoritate parlamentară formată din partide oligarhice. Declarația a fost făcută...

  POLITICA

  Președintele țării Igor Dodon i-a adresat o întrebare liderei PAS Maia Sandu: „Dar dacă îl înaintez pe Năstase la funcția de premier, ce veți...

  POLITICA

  Năstase a obținut o victorie importantă în cariera sa de politician atunci când a convins-o pe Sandu să semneze moțiunea, spune președintele.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PDM a avut o întrevedere cu lidera PAS Maia Sandu. Părțile au discutat situația politică din țară. Filip a scris pe Facebook că...

  Copyright © 2020