Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Patrupezii refugiați

  Circa 120 de câini de rasă au fost aduși de la Odesa la Chișinău. Patrupezii au fost adăpostiți într-un depozit din Capitală, iar responsabilii spun că animalele au reușit deja să se acomodeze. Aici, câinii beneficiază de hrană, servicii medicale și sunt antrenați de o echipă specializată. Pe lângă implicarea autorităților, o mână de ajutor dau voluntarii, care zilnic, vizitează patrupezii.

  O echipă de fete, voluntari, tocmai a adus câinilor de mâncare. Dar pe lângă hrană, voluntarii știu ce așteaptă patrupezii de la oaspeți: atenție și… joacă.

  Voluntarii spun că nu le este frică de animale. Ina, bunăoară, ajută câini, deja de 12 ani. E spune că a intrat în aziluri în care se aflau până la 300 de patrupezi și niciodată nu i-a fost teamă. Important este să iubești animalele, spune Ina.

  Ina, voluntar

  “Ei sunt mari, dar sunt foarte inofensivi, nu sunt deloc agresivi, chiar dacă ar fi învățați s-o facă nu ar face așa ceva, pentru că sunt foarte buni și blânzi. Nouă tuturor ne ajung forțe pentru toți câinii, noi vom avea grijă de toți.”

  Marina, voluntar

  „Dumneavoastră aveți acasă un animal?-Da, am un pisic pe care l-am găsit în stradă, se numește Paștet. -De ce Paștet? –El tare iubește paștetul și de asta l-am numit așa.”

  Roman Trahtman, șeful Centrului de Sterilizare a Câinilor

  “Aceștia nu sunt câini oarecare, ei sunt câini salvatori, aici ei sunt antrenați, inclusiv pentru a fi de ajutor pentru persoane nevăzătoare, anume acești câini salvează oameni din incendii.”

  Se pare că un patruped s-a împrietenit și cu echipa noastră de filmare.

  Câinii au fost aduși la Chișinău de la un azil din Odesa. Animalele au venit aici împreună cu cei doi stăpâni ai lor. Patrupezii au fost adăpostiți într-o clădire care aparține Întreprinderii Municipale „Apă -Canal Chișinău”, iar mâncarea și serviciile medicale sunt asigurate de primăria Capitalei, dar și de voluntari.

  Roman Trahtman, șeful Centrului de Sterilizare a Câinilor

  „Avem încheiat contract cu o clinică veterinară, în caz că va fi nevoie, va presta toate serviciile necesare.”

  Patrupezii sunt de rasa Golden Retriever și au vârsta de la șase luni până la șase ani. La adăpost, animalele sunt hrănite de două ori pe zi. Îngrijitorii spun că, zilnic, câinii consumă câte patru saci cu mâncare.

  Marina, voluntar

  “Animalele sunt hrănite cu mâncare pentru câini, oricare, doar că aici sunt peste 100 de câini, de aceea este nevoie de multă hrană, pentru că ei mănâncă, ca niște “căluți”.

  Deocamdată, responsabilii nu știu cât vor sta aici patrupezii, dar dau asigurări că vor rămâne atât timp, cât va fi nevoie. Toate persoanele care vor să contribuie pentru a ajuta câinii pot suna la numerele de telefon afișate pe ecran.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021