Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Patru polițiști de frontieră și un transportator puși sub învinuire

  Procuratura Anticorupție a înaintat învinuirea celor cinci figuranți, reținuți la finele săptămînii trecute în urma perchezițiilor matinale la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Anunțul a fost făcut de reprezentanții procuraturii generale.

  Potrivit sursei, suspecții figurează în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență. De asemenea, la demersul procurorilor, unul dintre polițiștii de frontieră a fost plasat în arest preventiv pentru o lună, iar ceilalți trei angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete – au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Amintim că, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și pînă în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

  În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova. O parte dintre învinuiți și-au recunoscut vina și conlucrează cu organul de urmărire penală.

  Subliniem că, orice persoană se consideră nevinovată până la o ultimă decizie a instanței de judecată.

  procuratura.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021