Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Pascaru: Sunt probe care demonstrează că Maia Sandu vrea să permită vânzarea pământului agricol pentru cetățenii străini

  Deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, amintește despre o decizie a liderului PAS, Maia Sandu, pe când era premier prin care să le permită cetățenilor străini să cumpere terenuri agricole în Moldova.

  Socialistul susține că cei care astăzi au scos agricultorii la proteste au în agendă un proiect de lege prin care pământurile Moldovei să poată fi vândute străinilor.

  ”La 9 octombrie 2019, Maia Sandu s-a întâlnit cu Asociația Investitorilor Străini din Moldova, unde a confirmat intenția de vota un nou Cod funciar, astfel încât cetățenii străini să poată cumpăra pământ în Moldova. Maia Sandu împreună cu acești investitori au întocmit un document – Cartea Albă, unde se recomanda vânzarea terenurilor pentru cetățenii străini. Această situație ne pune în gardă: pe de o parte cheamă oamenii la proteste, dar pe de alta, unii politicieni pregătesc documente ca să voteze în Parlament vânzarea pământurilor Moldovei”, a declarat Pascaru.

  În opinia socialistului, în spatele protestelor agricultorilor este opoziția de dreapta, iar mulți dintre acești protestatari sunt membrii de partid.

  ”Avem trei crize în țară: socială, economică, o situație complicată politic. Pe lângă asta mai asistăm și la provocările din partea opoziției. Aceste partide încearcă să îndrepte tunurile spre actuala guvernare”, a spus Pascaru.

  Potrivit acestuia, măsurile propuse de Guvernul Chicu pentru depășirea situației critice din agricultură sunt eficiente, iar altă cale decât atingerea unui compromis prin discuții nu există.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Noi.md

  POLITICA

  Cei mai mulți moldoveni au încredere în Igor Dodon și Maia Sandu. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – ianuarie 2021 ”Anul 2020...

  POLITICA

  Este o greșeală enormă să numești în funcția de membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pe unii reprezentanți ai ONG, care primesc finanțare...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu a numit, astăzi, o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Pe lângă faptul că majoritatea membrilor sunt din PAS,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea cu privire la numirea noilor membri ai Consiliului Suprem de Securitate de către președintele Maia Sandu:

  Copyright © 2020