Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Pascaru: În spatele protestelor agricultorilor stă opoziția

  Partidele de opoziție încearcă prin orice căi să îndrepte tunurile spre guvernare, iar de această dată se folosesc de protestele agricultorilor. De această părere este deputatul PSRM, Nicolae Pascaru.

  Potrivit lui, măsurile propuse de Guvernul Chicu pentru depășirea situației critice din agricultură sunt eficiente. Altă cale decât atingerea unui compromis prin discuții nu există. De acest lucru trebuie să țină cont și cei care protestează și care îndeamnă oamenii să iasă la proteste, afirmă deputatul.

  „Avem trei crize în țară: socială, economică, o situație complicată politic. Pe lângă asta mai asistăm și la provocările din partea opoziției. Aceste partide încearcă să îndrepte tunurile spre actuala guvernare. Fermierilor li s-au dat 200 de milioane de lei ca ajutor, acum Guvernul Chicu face tot posibilul și mai direcționează pentru agricultură încă 100 de milioane de lei, este o sumă de bani enormă, așa suport nu au avut agricultorii de la independență încoace. Guvernul duce tratative și cu băncile de creditare, astfel ca agricultorii pe un an să aibă vacanță la achitarea creditelor și dobânzilor”, a explicat Pascaru.

  Deputatul a menționat și despre alte măsuri fără precedent propuse de guvern: scutirea de un șir de impozite; utilizarea TVA-ul pentru achitarea impozitelor aferente salariilor pentru agricultori. De asemenea, din fondul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură vor fi achitate dobânzile la creditele de pînă la 150 de mii de lei luate de agricultori.

  Nicolae Pascaru a ținut să le amintească celor care astăzi îndeamnă oamenii să iasă la proteste, în special liderului PAS, Maia Sandu, despre intenția sa de a da undă verde vânzării pământurilor moldovenești, în perioada când a fost premier.

  „La 9 octombrie 2019, Maia Sandu s-a întâlnit cu Asociația Investitorilor Străini din Moldova, unde a confirmat intenția de vota un nou Cod funciar, astfel încât cetățenii străini să poată cumpăra pământ în Moldova. Maia Sandu împreună cu acești investitori au întocmit un document – Cartea albă, unde se recomanda vânzarea terenurilor pentru cetățenii străini. Această situație ne pune în gardă: pe de o parte cheamă oamenii la proteste, dar pe de alta, unii politiceni pregătesc documente ca să voteze în Parlament vânzarea pământurilor Moldovei”, a relatat Pascaru.

  „Credem că în mare parte, protestele care sunt organizate de agriculturoii au în spate forța motorică a opoziției. Mulți din acești protestatari sunt membrii de partid. Trebuie să ne așezăm la discuții, să găsim un compromis”, a conchis deputatul PSRM.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  noi.md

  Facebook

  POLITICA

  Pentru a înțelege imaginea generală a protestelor care au loc în aceste zile, trebuie să se afle cine stă în spatele lor, cine sunt...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să nu blameze și să nu-i amenințe pe polițiști. În cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, Igor Dodon...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM insistă ca Parlamentul să examineze, astăzi, în mod prioritar proiectul legii privind anularea "legii miliardului" pentru a depista peste 600 de milioane...

  SOCIAL

  Agricultorii, care au încercat să intre în Parlament cu tractoarele și au rănit polițiștii, riscă ani de pușcărie. Oamenii legii au pornit un proces...

  Copyright © 2020