Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Pascaru: În spatele protestelor agricultorilor stă opoziția

  Partidele de opoziție încearcă prin orice căi să îndrepte tunurile spre guvernare, iar de această dată se folosesc de protestele agricultorilor. De această părere este deputatul PSRM, Nicolae Pascaru.

  Potrivit lui, măsurile propuse de Guvernul Chicu pentru depășirea situației critice din agricultură sunt eficiente. Altă cale decât atingerea unui compromis prin discuții nu există. De acest lucru trebuie să țină cont și cei care protestează și care îndeamnă oamenii să iasă la proteste, afirmă deputatul.

  „Avem trei crize în țară: socială, economică, o situație complicată politic. Pe lângă asta mai asistăm și la provocările din partea opoziției. Aceste partide încearcă să îndrepte tunurile spre actuala guvernare. Fermierilor li s-au dat 200 de milioane de lei ca ajutor, acum Guvernul Chicu face tot posibilul și mai direcționează pentru agricultură încă 100 de milioane de lei, este o sumă de bani enormă, așa suport nu au avut agricultorii de la independență încoace. Guvernul duce tratative și cu băncile de creditare, astfel ca agricultorii pe un an să aibă vacanță la achitarea creditelor și dobânzilor”, a explicat Pascaru.

  Deputatul a menționat și despre alte măsuri fără precedent propuse de guvern: scutirea de un șir de impozite; utilizarea TVA-ul pentru achitarea impozitelor aferente salariilor pentru agricultori. De asemenea, din fondul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură vor fi achitate dobânzile la creditele de pînă la 150 de mii de lei luate de agricultori.

  Nicolae Pascaru a ținut să le amintească celor care astăzi îndeamnă oamenii să iasă la proteste, în special liderului PAS, Maia Sandu, despre intenția sa de a da undă verde vânzării pământurilor moldovenești, în perioada când a fost premier.

  „La 9 octombrie 2019, Maia Sandu s-a întâlnit cu Asociația Investitorilor Străini din Moldova, unde a confirmat intenția de vota un nou Cod funciar, astfel încât cetățenii străini să poată cumpăra pământ în Moldova. Maia Sandu împreună cu acești investitori au întocmit un document – Cartea albă, unde se recomanda vânzarea terenurilor pentru cetățenii străini. Această situație ne pune în gardă: pe de o parte cheamă oamenii la proteste, dar pe de alta, unii politiceni pregătesc documente ca să voteze în Parlament vânzarea pământurilor Moldovei”, a relatat Pascaru.

  „Credem că în mare parte, protestele care sunt organizate de agriculturoii au în spate forța motorică a opoziției. Mulți din acești protestatari sunt membrii de partid. Trebuie să ne așezăm la discuții, să găsim un compromis”, a conchis deputatul PSRM.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  noi.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul de felicitare a președintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare:

  ALEGEREA EDITORILOR

  Majoritatea parlamentară a respins pentru a treia oară solicitarea deputaților PSRM de a acorda despăgubiri agricultorilor afectați de calamitățile din primăvara-vara acestui an. Vicepreședintele...

  POLITICA

  Platforma Demnitate și Adevăr anticipează proteste masive împotriva creșterii galopante a prețurilor, cauzată de noile tarife la gazele naturale. Într-o declarație publică, Platforma DA...

  POLITICA

  Deputații PAS au respins din nou includerea pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege BCS cu privire la acordarea compensațiilor...

  Copyright © 2021