Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PAS, monopol în mass-media?

  PAS atentează nu doar asupra justiției, ci și asupra mass-mediei. De această părere este politologul, Corneliu Ciurea după ce Grosu a anunțat despre elaborarea unui proiect de lege, care presupune reducerea volumului de publicitate la posturile TV moldoveneşti, care reatransmit programe din ţări străine. Mai mult politologul admite că în curând am putea asista la închiderea mai multor posturi TV, dar și deschiderea altor noi – pro-guvernare.

  Corneliu Ciurea, politolog

  „Aidoma altor partide pe care le-au criticat anterior, tocmai pentru că-și doreau subordonarea mass-mediei, PAS dorește să dicteze regulile și pe piața mass-media. Deschizându-și propriile televiziuni și închizând televiziunile fie independente, fie care, sub o formă sau alta, sunt controlate de alte partide politice și economice. Aceste încercări trebuie oprite, întrucât PAS atentează nu doar asupra justiției prin aceste războaie pe care le-a demarat, ci atentează și asupra mass-mediei.„

  Pe final, Ciurea a conchis că acțiunile celor din PAS sunt o sfidare la adresa democrației și a statului de drept. Amintim că preşedintele Parlamentului Igor Grosu a declarat anterior că fracțiunea PAS pregăteşte un proiect de lege, care presupune reducerea volumului de publicitate la posturile TV moldoveneşti, care transmit programe din ţări străine. Am încercat să luăm legătura cu serviciul de presă PAS pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021