Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PAS, interziși în bisericile din Nord

  Majoritatea de la guvernare ar putea avea acces interzis la mărturisire și împărtășanie cel puțin în bisericile din Eparhia de Bălți și Fălești. O adresare însoțită de mai multe documente cu semnături de preoți a fost publicată pe site-ul oficial al Eparhiei conduse de arhiepiscopul Marchel. Motivul unei asemenea decizii, Convenția de la Instanbul, care spun preoții e o lege distrugătoare de suflete.

  Marchel, arhiepiscop de Fălești și Bălți

  «Votanților legii de distrugere a sufletelor numită Convenția de la Instanbul li se interzice sfânta împărtășanie în toate bisericile Eparhiei de Bălți și Fălești a Bisericii Ortodoxe din Moldova pe perioada până la Dumnica cincizecime a anului 2022».

  Mai mult, mai mulți preoți care au semnat adresarea îi solicită arhiepiscopului permisiunea de a-i elibera de obligația de a se ruga pentru conducerea țării.

  Din adresarea clericilor

  „Actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor. Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu, ei au ignorat în totalitate glasul bisericii și continuă să facă experimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu pentru o astfel de conducere a țării”,

  scrie în adresare.

  Astfel, primul document plasat pe site este din partea clerului și enoriașilor blagociniei de Bălți. La scurt timp de la publicarea adresării, deputații PAS au venit cu o reacție. Aceștia au îndemnat clericii să se roage pentru femeile supuse violenței domestice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021