Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  PAS insistă pe anularea Zilei Victoriei, sărbătorită pe 9 mai. Druță: Decizia trebuie adoptată cât mai curând posibil

  Deputatul fracțiunii majoritate PAS, Mihail Druță, insistă că decizia privind substituirea Zilei Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, sărbătorită pe 9 mai, cu Ziua Comemorării și Reconcilierii în Memoria celor Căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, care să fie marcată pe 8 mai, este „întârziată” și trebuie adoptată „cât mai curând posibil”.

   „Este o inițiativă legislativă întârziată. De altfel, multe inițiative legislative abia își așteaptă rândul pentru a fi examinate în Parlament”, a anunțat deputatul PAS.

  El a amintit ce prevede proiectul de lege propus de PAS.

  „În Codul Muncii, este introdusă această Zi a Comemorării și Reconcilierii în Memoria celor Căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial – acolo unde e vorba despre zile de odihnă. De asemenea, Ziua Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, ziua de 9 mai <…>  este substituită cu data de 8 mai – Ziua Comemorării și Reconcilierii în Memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Druță, în cadrul unor dezbateri de la IPN.

  El a insistat că „nu se vorbește despre Patrie, dar se vorbește despre toate victimele”.

  „Generalizând. Este substituită data de 9 mai cu alta – de 8 mai. Data de 8 mai este consemnată în majoritatea statelor occidentale. Și nu se vorbește despre Patrie, dar se vorbește despre toate victimele căzute în cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Druță.

  Mai mult, deputatul PAS consideră că oamenii „au haos în cap” în ce privește istoria celui de-al doilea război mondial și că „noțiunile trebuie clarificate”.

  „Toate tulburările ideologice, inclusiv stradale, au loc de atâta că este haos  în capul oamenilor. Nu este claritate. Pentru a face claritate trebuie să clarificăm niște noțiuni”, a declarat deputatul PAS, prezentându-și în context propria viziune asupra istoriei.

  El consideră „justificat” ca pe 9 mai să se consemneze ziua Europei, iar  pe 8 mai să fie „ziua comemorării și a reconcilierii”.

  privesc

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că „parlamentarii PAS elaborează, în taină,  un pachet de inițiative legislative, care ar permite aderarea Republicii...

  POLITICA

  Așa cum a anunțat Asociația Judecătorilor din Republica Moldova în comunicatul de presă din 22 septembrie 2023, în timpul ultimei întâlniri EAJ, desfășurată la...

  POLITICA

  Conducerea țării încearcă să intimideze partidul „ȘANSĂ” în timpul campaniei electorale, a declarat luni președintele partidului, Alexei Lungu, în cadrul unei conferințe de presă,...

  POLITICA

  „În premieră, în istoria alegerilor din Moldova, a fost creat un grup de lucru interdepartamental, care se va ocupa de organizarea alegerilor locale. Un...

  Copyright © 2021