Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  PAS împotriva reducerii vârstei de pensionare

  Deputații PAS vor ataca la Curtea Constituțională legea privind reducerea vârstei de pensionare. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Radu Marian, care a relevat că reducerea vârstei de pensionare reprezintă o crimă la adresa vârstnicilor. Cetățenii însă, sunt de altă părere. Vedeți detalii, imediat.

  Potrivit deschide.md, deputatul PAS susține că guvernarea nu va permite intrarea în vigoare a acestei legi, din ianuarie 2022, deoarece Republica Moldova se confruntă cu o criză a forței de muncă. Cetățenii însă se declară PENTRU reducerea vârstei de pensionare și critică deciziile actualei guvernări.

  «Îi tare târziu, lumea poate să nu trăiască până atunci. Nu are rost. Omul așteaptă să primească capica că nu știu ce, dar el până la 60 nu ajunge».

  «Noi și așa puțin trăim, mai ridicăm la anii aceștia atunci la ce mai ajungem. Mai avem noi pensii atunci?»

  «Cu asta și trăim, cu pensia. Și pensia e mică și mai măresc și anii, atunci ce? Numai ajungem la pensie, punem mâinile pe piept. Și acasă, la cimitir».

  «Eu-s la pensie deja, dar mie nu mi-e indiferent. Sunt oameni în vârstă care nu pot lucra. Prin sate sunt mulți oameni care nu pot lucre».

  «Totuși, eu sunt împotrivă».

  «Deci, fiecare persoană, după posibilități, dacă persoana poate să mai lucreze, înseamnă că ea poate să lucreze, dacă nu deja să iasă la pensionare».

  «Ne znaiu..horoshoe
  Nu știu ce se va întâmpla din tot asta, dar nu cred că ceva bun.
  Nu a cac…cac eto budet
  Cum să muncești până la vârsta de 63 de ani. Cum să muncească până la această vârstă o femeie care are familie, copii, nici nu-mi imaginez cum se va întâmpla asta».

  «Cu toată presiunea asta care se face: FISC-ul și toate structurile statului, nici nu mă pot gândi la pensie, dacă ajung măcar. Așa funcționează structurile statului: presiune, presiune, presiune».

  «Vrem să avem și noi așa o perioadă de timp, încât să ne bucurăm de pensii, socotind vârsta medie pe țară, nu cred că o să apucăm să ne bucurăm de ea. Bineînțeles că-s împotrivă, dar nu cred că putem ceva să hotărâm».

  La scurt timp după declarație, și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o reacție. Aceștia condamnă intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vârsta de pensionare și avertizează că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare, ar putea avea efect exploziv în societate.

  Din declarația PSRM

  „Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vârsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale„

  Conform legii promovate și adoptate de PSRM, vârsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Aceste prevederi trebuie aplicate începând din 1 ianuarie, 2022.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021