Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Partidul „ȘOR” face bilanțul anului în consiliile politice ale organizațiilor teritoriale

  Anul 2022 a fost cel mai nefast din istoria țării noastre, atât din punct de vedere economic și financiar, cât și din punct de vedere social și politic. „Guvernarea și-a arătat fața de dictator, iar statul a fost capturat”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la ședința consiliului politic al organizațiilor teritoriale Orhei.

  La eveniment a participat conducerea formațiunii, deputați, primari, consilieri și zeci de membri de rând. Ilan Șor a menționat că acest an a arătat că „nu are cine să apere democrația din țara noastră”.

  „Acest rol ne revine nouă. Partidul „ȘOR” a demonstrat că suntem singurii, gata să luptăm în cele mai dificile și mai vitrege condiții. În acest an, regimul a folosit împotriva noastră toate armele de care dispune, dar noi am rezistat. Echipa noastră a demonstrat nu doar organizare și capacitate, ci și voință și putere. Nu cred că mai există în țară vreun alt partid, care să reziste în fața a ceea ce am rezistat noi, echipa noastră”, a explicat Ilan Șor.

  El și-a exprimat convingerea că formațiunea își va atinge scopul propus atunci când a lansat protestele în stradă.

  „Oricând și-ar dori unii să nu fie așa, eu sunt absolut convins că vom învinge. Nu pentru că aș fi un nebun, ci pentru că știu sigur că ceea ce vrem să facem este bine pentru țara noastră, pentru cetățeni. Echipa noastră a demonstrat, de mai multe ori, că suntem singurii care luptă cu adevărat pentru viața cetățenilor, pentru țară. Planul pe care l-am prezentat cetățenilor este acea salvare pentru Moldova. Noi tindem și vom ajunge la putere nu pentru a sta în fotolii moi, ci pentru a schimba radical viața în țară. Avem totul pentru asta – bani, forță, idei, parteneri. Noi nu avem niciun pic de frică de dușmanii noștri mărunți, care știu doar să folosească resursele administrative împotriva oponenților. Orice alt partid în locul nostru ar fi intrat în disoluție. Noi am rezistat însă, pentru că oamenii au încredere în noi, iar noi avem încredere unul în celălalt”, a mai spus Ilan Șor.

  El a subliniat că în acest an s-a developat un adevăr dureros.

  „Acest an ne-a mai arătat că în lume nu există norme de drept și că totul este un mit. Există doar cei cărora totul le este permis și ceilalți, cărora totul le este interzis. Vă dau astăzi cuvântul de onoare că vom învinge și victoria este tot mai aproape. Nu am ieșit din politică acum trei ani, acum un an și nu voi ieși nici acum. Nu voi ieși din politică până când vom ajunge la putere și vom schimba Moldova noastră”, a promis Ilan Șor.

  Organizația teritorială Orhei i-a prezentat o tablă cu angajamentele politice pentru alegerile locale generale din 2023. Este vorba despre obținerea posturilor de președinte al raionului Orhei, de primar al municipiului Orhei, victorie în toate cele 38 de primării din raion și toate mandatele de consilieri raionali și municipali.

  Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că Partidul „ȘOR” este singura formațiune care își asumă plenar viitorul Republicii Moldova.

  „Din partid regional, cum ne numeau adversarii noștri, am devenit un partid național. Fără îndoială, Partidul „ȘOR” este astăzi cel mai puternic partid de opoziție. Luptăm indiferent de consecințe, și aici mă refer la persecuțiile la care sunt supuși colegii noștri, inclusiv vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, care se află astăzi în arest la domiciliu, doar pentru că au îndrăznit să protesteze față de abuzurile guvernării, pentru că i-au vrut binele acestei țări”, a explicat Dinu Țurcanu.

  La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a menționat că de lupta formațiunii depinde felul în care vor trăi cetățenii Republicii Moldova mai departe.

  „2019 a fost una dintre primele noastre victorii importante la nivel național. Noi am fost în permanență sub presiune, în opoziție. În pofida presiunilor, am fost o opoziție activă. De la tribuna parlamentară, am vrut să promovăm bunele practici și proiectele de succes de la Orhei în toată țara. Guvernarea a blocat însă aproape toate cele peste 30 de proiecte pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Este vorba de asigurarea cu pensii mai mari, micșorarea vârstei de pensionare, instituirea capitalului matern, asigurarea cu medicamente a vârstnicilor, inclusiv farmacii mobile în sate și multe altele”, a specificat Reghina Apostolova.

  Și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a vorbit despre dezmățul politic din partea regimului PAS la adresa Partidului „ȘOR”.

  „Este important să înțelegem că toate persecuțiile politice la care suntem supuși ne fac mai puternici și mai uniți. Greutățile îi consolidează pe oameni. Am deschis primul magazin social la Orhei și l-am extins ulterior la nivel național. Am implementat primul proiect de iluminat, iar ulterior am făcut asta și în alte localități din țară. Noi nu facem promisiuni electorale goale. Nu degeaba am propus răspundere penală pentru partidele și politicienii care nu-și respectă promisiunile electorale. Noi nu ne temem de o astfel de răspundere, pentru că noi ne ținem de cuvânt. Trebuie să conștientizăm însă că ne așteaptă un an și mai dificil, deoarece guvernarea nu are limite în comiterea abuzurilor. Am văzut cum au fost lipsite de licență șase posturi TV, fără vreo decizie judecătorească, fără vreo motivare juridică, în baza unei decizii mincinoase a Comisiei pentru Situații Excepționale. Asta e o dovadă clară că suntem într-un stat uzurpat”, a subliniat Pavel Verejanu.

  La ședința Consiliului politic al Organizației teritoriale Orhei a Partidului „ȘOR” a participat și primarul municipiului Taraclia, Veaceslav Lupov. El a menționat că, din 2015, deși nu am fost la guvernare, formațiunea a făcut mai multe pentru țară decât toate celelalte guvernări luate împreună.

  „Toate guvernările încearcă să ne blocheze și să închidă magazinele sociale. Le-am propus să deschidă ei mai multe, nu să le închidă. Dar vedem că ei sunt guvernarea distrugerii și închiderii, iar noi suntem partidul edificării”, a precizat Veaceslav Lupov.

  Printre cei care au ținut discursuri a fost Ana Savin, cel mai în vârstă președinte al unei organizații primare din raionul Orhei, vicepreședintele raionului, Tatiana Platon, precum și primarul comunei Ghetlova, Anastasia Svetlicinîi. Și la Bălți s-a desfășurat ședința Consiliului politic al organizațiilor teritoriale, iar până la finele anului astfel de evenimente vor avea loc și în celelalte raioane.

  partidulsor.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  „Integrarea europeană, promisă moldovenilor acum 20 de ani, a adus doar sărăcie și deznădejde, iar acum, după ce am pierdut și independența, riscăm să...

  POLITICA

  Declarațiile de ieri ale Maiei Sandu trădează intenția sa de a uzurpa puterea de stat, iar Codul penal prevede pentru această infracțiune privațiune de...

  POLITICA

  „Vom lupta până la capăt, până când vom elibera Moldova de impostorii de la guvernare și vom construi o țară bogată pentru fiecare cetățean....

  POLITICA

  Un flashmob în sprijinul președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a desfășurat astăzi la Curtea de Apel Chișinău, informează, printr-un comunicat de presă, serviciul de...

  Copyright © 2021