Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Partidul „ȘOR” anunță că protestele antiguvernamentale vor continua

  După cum informează serviciul de presă al Partodului “ȘOR”, manifestațiile antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”, vor continua până când actuala guvernare a PAS și președintele Maia Sandu își vor da demisia și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

  Despre acest lucru au anunțat liderii protestelor anti-guvernare, în cadrul mitingului de duminica trecută, 13 noiembrie, la care au participat peste 60 de mii de oameni, iar alți peste 30 de mii au fost împiedicați să ajungă la manifestație.

  În legătură cu protestele de duminică, oamenii au mărșăluit prin fața mai multor instituții de stat, pentru a-și exprima nemulțumirea față de modul în care își desfășoară acestea activitatea. Printre acestea se numără Parlamentul, Președinția, Curtea Constituțională, Procuratura Anticorupție, Ministerele Economiei, Agriculturii ș.a. De asemenea, în fața sediilor acestor instituții au fost plasate statui din carton cu imaginea șefilor acestor structuri.

  Totodată, serviciul de presă al partidului “ȘOR” notează că manifestațiile antiguvernamentale durează de mai bine de două luni. Din septembrie și până în prezent, în fiecare duminică, au loc proteste masive, în cadrul cărora au fost înaintate trei revendicări de bază la adresa guvernanților. Prima prevede compensarea integrală a tarifelor pentru gazele naturale, raportate la prețurile de dinaintea semnării noului contract cu Gazprom, astfel, încât oamenii să achite 4,2 lei pentru un metru cub, cum era anterior. Cea de-a doua prevede compensarea integrală a tarifului pentru electricitate, care, de asemenea, s-a majorat considerabil, după preluarea puterii de către PAS. Iar cea de-a treia prevede acordarea a unui ajutor unic, în mărime de 10 mii de lei, familiilor care au venituri mai mici de 15 mii de lei, precum și familiilor cu mulți copii, medicilor, profesorilor și studenților, și câte 5000 de lei pensionarilor cu pensii mai mici de 5000 de lei și persoanelor singure, care câștigă mai puțin de 10 mii de lei pe lună.

  “Revendicările înaintate de zecile de mii de protestatari nu au fost, însă, luate în considerare de către reprezentanții puterii. Mai mult, aceștia niciodată nu au stat de vorbă cu oamenii, ci dimpotrivă i-au intimidat, batjocorit și le-au obstrucționat dreptul de a manifesta pașnic, pentru o viață bună”, se arată în mesaj.

  Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al PAS, guvernul, administrația prezidențială, dar și poliția nicidecum nu au comentat declarațiile serviciului de presă al Partidului “ȘOR”.

  partidulsor.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite...

  Noutăţi

  Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală...

  Noutăţi

  Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au prelungit starea de urgență din Republica Moldova cu încă 60 de zile, începând cu data 6 decembrie. O...

  Noutăţi

  Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun,...

  Copyright © 2021